Meddig eroltetnetek a szoptatast a helyemben? Er barmit ez az ossz napi max 50ml?
A harmadik babam. Sosem volt sok tejem es nem is tartott sokáig. Jol elvoltak a tapszerrel.
Most gyogyszereket kellene szednem a szules komplikacioi miatt, de csak szoptatas vege utan lehet.
4 hetes lesz penteken.
Gyogyszert Kell szednem, de addig nem irja fel a doki, amig szoptatok. Nem mondja, hogy hagyjam abba, de nem tudom, van-e ertelme emiatt a napi 50 ml miatt kesleltetni.
6. A fejés teljesen bizonytalan, én 6 hónapig csak szoptattam, de fejni alig tudok kb 3 alkalomból fèl nap alatt szedek össze 100ml-t, még akkor is, ha a baba előtt állok neki, de akkor is ha utána vagy ha a másik mellből. Mások is vannak ezzel így.
A mérés meg nagyon bizonytalan dolog.
Ha tuti, hogy napi 50ml-t kap a baba, és a gyógyszer fontos, akkor én nem erőltetném, ez kb a tizede a napi kajaszükségletének. Semmi értelme a "romantikán" kívül. Jó, ellenanyag lehet benne, de a tápszeres babák ugyanolyan jól felnőnek.
Persze ideális szoptatni, lehetne gondolkozni, hogy lehet több tejet csinálni, mert sokszor lehet, de ha nem is ragaszkodsz hozzá és gyógyszer is kell, plusz a tápszer és szopi fejéssel iszonyatos macera és kikészülsz tőle, akkor én hagynám.
4 hetes babànak siná. Elég allalmanként 50ml ( 4 hetesen a lábyom 3650 g volt)
Számítási elv:
", ha a csecsemo 4500 g, és 3 óránként szopik, akkor
4,5x120=540 ml
540 ml/8=67,5 ml tehát ennyit kell minimum szopnia egy étkezésre
675 ml/8= 84,3 ml
azaz kb. egy étkezésre kb. 67-85 ml anyatejet kell kapnia egy 4500 g-os csecsemőnek"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!