Ki meddig csinálná így a szoptatást? Érdemes még kínlódni?
Kisfiam 5 hetes, szóval születése óta nehezen megy a szoptatás. Én már idegileg kivagyok, állandóan enne, 0-24-ben. Próbáltam igény szerint szoptatni, de az azt jelentette, hogy szinte egész nap a cicin lógott, ha levettem már sírt. Szinte wc-re sem tudtam elmenni, se enni, se bevásárolni, a háztartás úszott. (A tej nem szaporodott közben) Most próbálom 3 óránként szoptatni, de tápszerrel pótolom születése óta, és másfél óra szopi után még csak 70-et evett, inkább csak cumizza, minthogy egyen.
Tudom, hogy a gyerek az első, de nekem ez sok, hogy 5 hét alatt nem lett annyi tej, hogy egyen, és aztán boldogság legyen.
Másfél óra után is pótolnom kell.
Szedtem tejszaporító kapszuát, ittam a laktoherb teát. Már nem tudom hogy csináljak több tejet.. Meddig lehet ezt így?
2x kínoztam így végig magamat, és mindegyiknél csak kudarc és totál kimerülés lett.
Nagylányomnál 2 hónapig kínlódtam szoptatás+tápszer, de a második gyulladásnál letettem a szoptatásról, mert ha egy etetésnél a fele tejem meg volt már szuper volt...
Na gondoltam majd a másodiknál már mindent tudok, és én akkor is de akkor is szoptatni fogok. Hát 3 ónapgi kínlódtam, a baba megálas nélük cicin volt, a mellem vérzett a gyerek a vért hányta ki naponta... Ès még így is kellett hozzá tápszer. Majd 5x!!! volt gyulladásom ebböl 2x antibiotikum kellett, a többinél meg fájdalom csillapítóval szoptattam. A nagy állandóan tv elött ült, mert a kicsivel végül is egésznap szoptattam, játszóra nem jutottunk ki... Szerintem amit én csináltam az már nem normális ha így vissza gondolok.
Mindenképpen javasolt felkeresni szoptatási tanácsadót! Emellett nekem Dévény tornán a szájüregben talált a gyógytornász letapadt izmokat, melyeket kimasszírozott, s ezáltal (is) hatékonyabb lett a babám szopása.
A szoptatás első kb három hónapjában én is folyamatosan küzdöttem a nem elegendő anyatejjel és hogy nagyon sokszor keredzkedik mellre a kisfiam (1-1,5 óránként). Kértem tanácsadó segítségét és sokat javult a helyzet. Most öt hónapos a kisfiam.
DE az anyatej csak tápanyagban "helyettesíthető" tápszerrel teljes mértékben (anyatejes babák kevésbé fogékonyak a betegségekre).
Remélem közben megoldódott a problémád. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!