A szoptatás iszonyatosan fáj a fejés nem mitől lehet?
Szülés utáni 4. napon vagyok most indult el a tejbelövellés nagyon fáj és kemény mindkét mellem. Szoptatni csak bimbóvédővel tudok mert kicsi a bimbòm és nem bírja bekapni. Viszont rettenetesen fáj. Kézi mellszívót használok hogy kijöjjön és ne gyulladjon be, aztán megkapja a baba cumisüvegből. Ez miért lehet?
Meddig lesz ilyen fájdalmas? Nektek hogy volt?
, mert ott elég nagy az a rész ahova a bimbód megy és így a helyes mozdulattal szívja ki.
1# vagyok el küldtem véletlen az elsőt
Hívj szoptatási tanácsadót.
Nekem is azt mondták a kórházban, hogy ezzel a bimbóval nem tudok szoptatni csak bv-vel
18 nap után letettük
Azóta ég és föld
15 hós cicis
Egyetlen pillanatig sem kell fàjdalmasbak lennie, védővel vagy aanélkül sem ( maximum 1-2 naap érzékeny)
Ha fejés az nem stimulál, nagyon kitartónak kell lenni, ha mentek valahova ott nem fogsz tudni fejni
Előbb utóbb, de inkább előbb elapad a tejed
Ha elkezded üvegeztetni az esetleges cumizavar miatt kicsi az esély, hogy szoptatni tudod.
A baba tehát stimulál, olyan, és annyibtejed lesz, ami neki kell.
A tanácsadó jöjjön ki.
Veletek tölt egy fél/ egész napot.
Nem olvsó, de a vesződség és a tápszer drágább lesz.
Kitartás, remélem sikerül megoldani, mert a fájdalmas szoptatásnál elkeserítőbb és kiábrándítóbb nincs
Majdnem mindegy, milyen a bimbód, szoptatni csak extrém esetben nem lehet.
4 napja szülsél, egyszerűen nem tudja a baba, hogy hogyan kell "jól" bekapni a cicit. Van ilyen, majd megtanulja. De csak akkor, ha próbálkoztok mindig, minden egyes etetésnél. Kérj segítséget, csecsemősök, védőnő biztosan segít. Ha van elérhető szoptatási tanácsadó, még jobb!
Nekünk 4 hónapba telt, addig minden mellretételnél üvölteni tudtam volna. Addigra tanulta/tanultuk meg a megfelelő technikát. De nem fejtem, nem bimbóvédőztem, mert tudtam, hogy azzal csak még később érünk célt.
Talán a legfontosabb tanács az volt, hogy pontosan szembe legyen a pici feje a bimbónak. Az, hogy milyen irányból kerül oda, tök mindegy, de az arcsíkjára legyen merőleges a bimbó. -Ez nagyon sokat könnyített a dolgon.
És a pici száját is mindig meg kell nézni, akár már cicilés közben is az ajkait megigazítani, hogy szépen kis "csókosak" legyenek, ne legyen sehol sem begyűrődve, beszíva a cici mellé.
"Ajjaj már a 4. Napon cumisüvegezik? Akkor hamarosan búcsút inthetsz az anyatejnek."
Miért? Enyém a kórházban töltött 7 nap alatt végig cumisüvegezett, nem tudott szopizni.
Aztán hazamentünk és összeszoktunk. 13 hónapos korában magától hagyta el a cicit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!