Milyen hatranyai lehetnek annak, hogyha a baba lefejt tejet kap?
A babam 6 hetes, de elég sokat szenvedek a szoptatással. Bimbóvédőt hasznalok(nagyon kicsi a mellbimbóm és így is állandóan félek,ha eljezd váratlanul nyùjtózkodn8,mert pl faj a hasa), 2szer volt mar mellgyulladasom magas lázzal (a babát sem tudtam egyedül ellatni). A mellgyulladas gombas fertozessel tarsult,ami miatt nagyin fajt a szoptatas több héten át. Mar nem bírtam tovább es a lefejt tejet adtam neki cumisüvegből. És nekem ez valahogy szimpatikusabb,a fejes egyáltalán nem fáj. Míg ha szoptatok,akkor szopi utan legalabb 2 oraig faj a bimbóm.
Arra gondoltam,h mindig egy cicit enne mellből, a masikat megkapná üvegből,így a cicim ia jobban tudna regeneralodni.
Csinalta mar valaki így?
Nem gondoltál még arra, hogy hívsz egy szoptatási tanácsadót? A legtöbb esetben rossz technika okozza a fájdalmat, ami orvosolható, ha szakértő látja mi a gond (lenőtt nyelv, rossz mellrehelyezés, feszes/tunya arcizmok stb)
Csak néhány ellenérv a fejéshez/cumihoz.
- Kialakulhat cumizavar, így elutasíthatja az anyamellet.
- A fejés nem ugyanolyan inger a mellnek, sokkal kevesebbet tudsz fejni, amit a baba kiszív, így folyamatos apadáshoz vezethet.
- Most még van időd fejni, de ha a baba már többet lesz ébren, mint alszik, megterhelő lesz neked a babával, háztartással és még a fejéssel is foglalkozni. Kevesebb fejéssel pedig megintcsak apadást érhetsz el.
Lányommal is igy volt, bimbóvédőztem mert folyton sebesre szivta a cicimet. Ugya igy csináltam mint ahogy tervezed, kapott egy cicit aztán cumisüvegből megkapta a lefejtet. Nem lett cumizavaros. 2 hónapos korára viszont valahogy összecsiszolódtunk,rendbejött a cicim,ő meg ügyesen szopizott,igy visszatértünk a 100% szopira.
Szerintem az a fontos hogy kapjon anyatejet, mindegy hogyan. Hátrány csak a cumizavarban lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!