Nagy súllyal született babánál tényleg elkerülhetetlen a tápszer az elején?
4500 grammal született a babám. Nincs baja, nem cukorbetegség miatt, egyszerűen genetika. Az ő cukra is teljesen jó volt születés után, tökéletesen egészséges, alig sárgult be és az is nagyon hamar elmúlt.
Viszont az első pillanatban mondta mindenki (doki, szülésznő, gyerekorvos, csecsemős) a kórházban, hogy szüksége lesz pótlásra, mert a nagy súlyú babáknál általában kell. Én ezt nem akartam elfogadni, a kórházakban amúgy is előszeretettel tápszereznek, én viszont foggal-körömmel ragaszkodtam a szoptatáshoz.
Végül 3 nap üvöltés után beláttam, hogy kelleni fog, és kapott tápot, de csak minimálisat. Sírva adtam neki minden cseppet.
Szerencsére beindult a hízása és a tejem is, és pont 1 hetes korában kapott tápot utoljára, azóta szoptatom, már lassan 2 hónapos.
De nagyon sokszor eszembe jut a kérdés, hogy vajon tényleg kellett? Általános, hogy nagy babáknál kell?
A kérdésedre a válasz nem, nem elkerülhetetlen. Három nagysúlyú babát szültem (4650g,4380g,4740g),egyik sem kapott pótlást.
Erősen túlreagálod a helyzetet. Semmi baj nem történt, feleslegesen pörögsz rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!