Nagy súllyal született babánál tényleg elkerülhetetlen a tápszer az elején?
4500 grammal született a babám. Nincs baja, nem cukorbetegség miatt, egyszerűen genetika. Az ő cukra is teljesen jó volt születés után, tökéletesen egészséges, alig sárgult be és az is nagyon hamar elmúlt.
Viszont az első pillanatban mondta mindenki (doki, szülésznő, gyerekorvos, csecsemős) a kórházban, hogy szüksége lesz pótlásra, mert a nagy súlyú babáknál általában kell. Én ezt nem akartam elfogadni, a kórházakban amúgy is előszeretettel tápszereznek, én viszont foggal-körömmel ragaszkodtam a szoptatáshoz.
Végül 3 nap üvöltés után beláttam, hogy kelleni fog, és kapott tápot, de csak minimálisat. Sírva adtam neki minden cseppet.
Szerencsére beindult a hízása és a tejem is, és pont 1 hetes korában kapott tápot utoljára, azóta szoptatom, már lassan 2 hónapos.
De nagyon sokszor eszembe jut a kérdés, hogy vajon tényleg kellett? Általános, hogy nagy babáknál kell?
Orulj, hogy adtak tapszert neki nem cukros vizet. Nem sargult jobban be, nem lett afta a szájában. Emiatt kesobb johettunk haza, vegul teljesen tapszeres lett mert nem indult be a tejtermeles a szressztol.
Ez 1.5 het roviden.
Te frankón hagytad a babádat 3 napig üvölteni, csak hogy nehogy csorba essen a hős, szoptatásnáci, szuperanyu címeden??! Atya ég, borzasztó hogy ilyen emberek léteznek.
Mert mégis mi a fene baja lesz a tápszertől?! Semmi, max annyi hogy szerencsétlen nem bőg tovább éhségében. Bravó, büszke lehetsz magadra. Ezekből lesznek, majd azok az anyucik, akik még 4 évesen is szoptatnák a gyereket...
Azért érdekelne, hogy ha nem lett volna tejed, akkor mit csináltál volna...?? Felakasztod magad, esetleg a hozzátáplálásig éhezteted a gyermekedet? No komment.
Jót akartál, de rosszul sült el. Biztos elért téged is az anyatejetmindenáron kampány.
Tedd túl magad rajta, DE:
FONTOS, hogy JÓL szeresd a gyerekedet! Úgy, hogy neki is jó legyen!!!
Márpedig most nem sikerült....
Hát köszi.. A gyerek éjjel-nappal mellen volt, egy percet sem aludtam napokig. A tejem belövellt, de nem jött belőle egy csepp sem, amit nem tudtam addig, amíg haza nem jöttünk és megpróbáltam fejni. A kórházból úgy engedtek el, hogy nem írnak fel tápszert, szoptassak, jó lesz az. (ezt a gyerekorvos mondta a hazajövetelkor)
Biztos én vagyok a világ legszarabb anyja, ja.... Aki meg azt mondta, hogy a babák 2-3 napi tartalékkal születnek, és elég nekik ilyenkor az a pár csepp előtej (ami volt), az biztosan hazudott és tökhülye... Meg a gyerek se veszített a súlyából, csak kb 5%-ot.
Döntsd már el, mi a bajod...
először sírva adtál neki minden cseppet, aztán meg nyüszögsz, hogy nem írták fel.
Jah, képzeld, nem írták fel, bement a férjem a boltba és megvette
18-as: Pont ezért kérdezem... Nekem is azt mondta szoptatási tanácsadó, hogy nem kell pótlás, van tartalék, elég a kolosztrum. De a kórházban mégis mindenki ezt hangoztatta, hogy kelleni fog, és a gyerek pedig borzasztóan sírt.
Épp ezért kérdezem... Hogy másnál hogy is van ez?
És annak, aki volt olyan kedves, és privát üzenetben csak annyit írt nekem, hogy "hisztis kuurva", üzenem, hogy ilyen elragadó személyiséggel te biztosan minta anya vagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!