Mondanátok érveket, ami a szoptatás mellett szól?
Tele a net érvekkel. Komolyan.
Az neked nem elég, hogy a babának az a legjobb? A kényelmed fontosabb?
1es cáfollak. A nagyfiam tápszeres volt, beton immunrendszerrel, kb 1x beteg egy évben, sok ismerős anyatejes babája jó ha 3 hónapig jár össz oviba.
Kérdező igazából én is igy voltam, mint te, de aztán a pici rákapott, bár nem volt elég tejem, 3 hós koráig kitartott. Pont jól is jött, mert viszont ennek ellenére mindannyian betegek voltunk, de a kicsi nem. Pont januárban szültem a nagy influenzaszezon közepén, párom és a nagy is beteg volt, a kicsi meguszta. Jó az anyatej, de az akkor véd igazán, amikor még szopik a baba és az anya szervezete védekezik a betegségek ellen.
Sajnos nekem 3 hónap után megjött és utána már üvegből sem fogadta el a tejem, azért nem szoptattam tovább, de örülök, hogy megtapasztalhattam, szoptattam, holott én nem szerettem a szoptatás részét a dolognak. Ne mondd, hogy soha, próbáld ki, és majd meglátod, hogy működtök együtt.
Ingyen van
Mindig steril
Nem kell kevergetni, melegíteni, hűteni
Mindig van nálad, sose felejted otthon
Mindig az igényekhez igazodik. (Ezt egészen bámulatos precizitással, elképesztő cikkek vannak erről.)
A szoptatás segít fogyni
A szoptatás során olyan hormonokat termel a tested, ami neked is segít lenyugodni, visszaaludni
A babának ez NEM étkezés, hanem az anyai testközel
Tetszetős a csomagolása
Erősíti az anya-gyerek kapcsolatot. Az oxitocint nem véletlenül hívják a bizalom hormonjának
Még egy gyereket se láttam hangosan visongani az örömtől, ha cumisüveget lát.
Nagyjából. De biztos van még sok előnye ezen kívül is.
Én szerettem szoptatni, nekem kényelmes volt, hogy semmit se kellett vinni sehova, keverni, melegíteni. Anyósom nyomta mindig a márpedig este tápszerezni kell szöveget és hogy éhezik, alultáplált lesz, hozta a dobozokat. Fél éves kora után párszor csináltam neki, de inkább szopizni akart.
A neten rengeteg cikk van arról, miért jó, miért egészséges, a tápszerreklámokban is ott van, hogy az elsődleges az anyatej legyen. Nyilván van beteges anyatejes gyerek és egészséges tápszeres, de csak egészségesebb a gyereknek az anyja teje.
Abbol a szempontbol jo hogy mindenfele ellenanyagot tartalmaz amit a te szervezeted allit elo , igy sok betegsegtol megvedheti a babat.
Masreszt maga a szoptatas az egy olyan meghitt dolog koztetek , olyan pillanatokat elhettek meg amiket soha nem fogsz elfelejteni!
Vannak ugyan nehezsegek de megeri szoptatni legalabb 6 honapig .
#4 es tökéletesen összefoglalta
Mondom ezt úgy hogy 4 hónapig vegyes táplálású majd teljesen tápszeres fiam van. Egyedül a cumisüvegnél visongást cáfolom. A fiam ujjongva tud örülni a tápinak ( mondjuk tény hogy nem a cumisüvegnek itt sem, de ez már szôrszálhasogatás 😊)
A tesónál is mindent meg fogok tenni, hogy ne kelljen tápszereznem. Nem azért mert nem hiszek benne, hogy tápszeren is egészséges gyereket nevelek, hanem mert... Ja #4-és leírta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!