Mondanátok érveket, ami a szoptatás mellett szól?
Az elsőt próbáltad amúgy szoptatni?
Sajnos én nagyon rövid ideig tudtam csak, de nagyon imádtam. Nagyon jó érzés volt a saját testemből táplálni, igazi harmóniát éreztem. Soha olyat nem éreztem mint akkor.
Én utána a test kontaktot úgy próbáltam pótolni, hogy nagyon sokat hagytam magamon aludni. Most 8 hónapos, naponta egyszer még mindig rajtam alszik. Imádom, de közelébe sem ér a szopinak.
Nézd szerintem ugorj neki, aztán meglátod. Az élettani hatásairól én már nem kezdek el beszélni.
Egyébként én pont a szoptatást látom egyszerűbbnek. Pedig nagyon hamar elkészülök én is a tápszerrel, de mennyivel gyorsabb lenne előkapni a mellem. Az tény, hogy tápszeresen más is etetheti. Ezt én is ki szoktam használni, két három hetente felkeltem a férjem (ő nem ébred fel a 400 decibeles sírásra... 🤣), és megkérem, hogy "légyszi légyszi etesd meg, én meg hadd haljak meg szépen csendben... 😂
Ennek ellenére naponta eszembe jut, és még most is bánkódom, hogy nem tudom szoptatni és agyalok mit csinalhattam rosszul.
Uram atyám, hihetetlen, hogy a termèszetes, minden orvos ajánlása alapján ès józan paraszti èsszel felfogható legjobb megoldást, a szoptatást vèdeni kell a mestersèges tápszerrel szemben. Próbálják utánozni az anyatejet, elèg jól is megy, de soha nem ad annyit, mint az anyatej.
Èn igenis elítèlem azokat, akik nem adják ezt meg a gyermeküknek csak a kènyelmük miatt. Akinèl orvosi oka van, azt termèszetesen megèrtem, soha nem nèznèk rossz szemmel senkire, aki tápszerrel etet, ha nem ismerem.
Nálunk amúgy az anyatejes gyermekünk makk egèszsèges, barátunk tápszeres gyermeke állandóan beteg. De van annyi eszem, hogy tudjam, ez nem emiatt van. Ezer más tènyező játszik közre. Lehetne ez fordítva is. Attól mèg az anyatej többet ad a tápszernèl, ha nem is mindent megváltó csodaszer.
Több èrvet nem írnèk. Amúgy ki lehet mozdulni anyatejessel, kell egy szoptató kendő ès csá. Melegíteni sem kell. Az sem èrv, hogy lepasszolható a párhetes gyerek. Lehet tejet is lefejni, ha muszáj, de nem azon pörgök hogy hogy szabadulhatok tőle mielőbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!