Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Van itt még valaki rajtam...

Van itt még valaki rajtam kívül aki szerint a szoptatás undorító?

Figyelt kérdés

Útálom minden percét egyszerűen taszít a dolog. A babámat imádom de ez valahogy nagyon idegen számomra. Ősanyákbòl nem kérek hogy igen elfuserált vagyok meg hülye mert ez a legszebb dolog blabla...

Az írjon aki így vélekedik mint én. Ebből le tudom szűrni hogy én vagyok genetikailag rosszul kódolva vagy más is érez így.

2019. aug. 3. 16:59
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
83%
En is mindig undoritonak talaltam, aztan szultem, probaltam szoptatni, nagyon keservesen ment, nem is volt eleg tejem, a fejesnel konkretan hanyingerem volt es sirtam/ idegeskedtem,.. . 4 honap utan abbahagytam es sokkal jobban ereztem magam. azota viszont utalom ha a ferjem csak oda er egy picit is a mellemhez, kiraz tole a hideg , ez pedig egyertelmuen a szoptatas szamlajara irhato.
2019. aug. 4. 00:34
 32/40 anonim ***** válasza:
84%
Én is undorodtam szülés előtt, utána meg utáltam. 4 hónapig szenvedtem, mire abbahagytam. Aznap este bontottam egy rozét, utána minden jó lett. Ha lesz még egy gyerekem, egyáltalán nem fogom szoptatni.
2019. aug. 4. 12:22
 33/40 anonim ***** válasza:
40%

28-as vagyok. 30-asnak van igaza, tényleg arra értettem, hogy alapvető ösztönünknek kéne legyen, hogy táplálni akarjuk a gyermekünket a legkézenfekvőbb és számára legjobb módon. Ha valakiben nincs meg az ösztön az valahol igenis "rosszul van kódolva" a te szavaiddal élve.

Én pl. nem szeretek szexelni. Ez is egy rossz kódolás, mert a legtöbb ember ösztönösen szeret. Mert munkál bennük a szaporodási ösztön. Ezek szerint bennem nem, valami félrement. Ez van. Elfogadom, hogy én vagyok "különc" és nem mondogatom másoknak, hogy a szex undorító, tudom, hogy én érzek a normától eltérően.

2019. aug. 4. 12:38
 34/40 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan leszünk. Én is szeretném a legjobbat adni a babámnak ezért gondolkodtam a fejésen is. Szoptatni úgy érzem nem tudnám, nekem ez annyira idegen egyszerűen biztos vagyok benne hogy alig várnám hogy vége legyen. Az ősanyák állandóan ezzel a kötődés dologgal jönnek, hát szerintem máshogy is ki tud alakulni a kötődés egy anya nem csak 2 mellből áll. Tápszeren meg cumin is elvan, fejlődik a gyerek nem? Unokatesóm 2 éves koráig szopott, mindig elkap valamit, asztma is kialakult nála kb. 3 hetente hiányzik az iskolából betegség miatt. Akkor csaknem olyan csodaszer az anyatej vagy én gondolom rosszul?
2019. aug. 4. 14:13
 35/40 anonim ***** válasza:
84%
Ma már felnőttek azok, akik tápszeren nőttek fel és semmi hátrányuk nem származik belőle. A környezetemben sem láttam soha azt a jelenséget, hogy az anyatejes babák kevesebbet lettek volna betegek, pont inkább az ellenkezőjét, de biztos vagyok benne, hogy nincs összefüggés. Az a jelenség viszont valós, hogy sok nő megundorodott saját magától, a szextől a szülés, szoptatás miatt, vagy ha nem is magától de a szextől igen. Nem érzik magukat többé nőnek, ez pedig hatással van a párkapcsolatra, így a babára is. Emiatt én azt vallom, hogy amit nem szeretnél, azt ne tedd, jogod van nem szoptatni.
2019. aug. 4. 14:22
 36/40 anonim ***** válasza:
81%

33-as van benne valami amit mondasz, de ne csodálkozz. Nézz körül! Mindenhonnan a szex a tökéletesség a feszes mellek ömlenek rad, amiket egyáltalán nem szoptatasi céllal tesznek plakátra. A terhesség alatt is számtalan vizsgálat és vegzálás. Ma egy anya nem tudja természetes módon megélni a terhességét majd a szülőszobában egy teljesen nem természetes pózba kényszerítik infúzióval meg ki tudja mikkel, éles fények közé, siettetik nyomkodjak stb. Felvágják, varrjak elviszik tőle a babát.

Tehát sem a terhességben sem a szülésben nem maradt semmi természetes. Ugyan miért csodálkozunk ha egyre több nő nem tekinti természetesnek a szoptatást sem? Hiszen az egész folyamaton nem tud végigmenni a saját akarata és ritmusa szerint. De a legvégén meg elvarjuk -tole, hogy úgy erezzen ahogy azt a "termeszet megalkotta". Csak én érzem a mocsok nagy ellentmondást és álszentséget?

2019. aug. 4. 16:28
 37/40 anonim ***** válasza:
33%
En ugyan nem undorodtam tole, de nehezen tudtam elkepzelni h a baba ott cuppog a tejtol telitodott mellemen. Aztan mikor terhes lettem, akkor eleg hamar elotejem lett, na attol kiborultam. Folyamatosan melltarto betet, ellenorizni nem e azik at a munkapolom stb... Aztan mikor megszuletett, teljesen termeszetes volt h o most onnan fog enni. Megszerettem a szoptatast. Azota is tart, 15 honapja. Nehezen fogom feldolgozni ha vege lesz.
2019. aug. 7. 15:07
 38/40 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy egyedül..de jó ezeket olvasni, mert pont ma gondoltam rá, hogy talán rossz ember vagyok és ezért nem jön össze a baba...én is mindig is undorítónak találtam, mert számomra olyan állatias...eszembe juttatja azt, hogy mi is csak emlősök vagyunk. Illetve számomra még azok a videók is furák, amikor mozog a baba az anyukák pocakjában. Olyan fura látni. Nem mondom , hogy undorító de olyan furcsa...
2021. nov. 5. 16:49
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
32es vagyok. Lett második gyerekem, nem szoptattam egyáltalan. Az elején párszor fejtem, de az is rossz volt. Úgyhogy teljesen atalltunk tápszerre. Mar fel eves, kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós baba. Alszik egesz éjjel. A kórházban mikor hozták 3 óránként császár után, kerdeztek segítsenek - e a szoptatásban, mondtam kösz nem kell. Miért nem akarom szoptatni? Hat mondom nem. A következő kérdés, nem az elso baba ugye? Mondtam, hogy nem es békén hagytak vele.
2021. nov. 20. 22:12
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
38 hát átélni is nagyon fura. Mennyit poenkodtunk a férjemmel. Jó ég! Az alien ahhoz képest smafu amit a fiam leművelt.
2021. nov. 21. 10:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!