A 4 éves kislányom nem szobatiszta éjszakára? Teljesen kétségbe vagyok esve.
Az 5 éves státuszon kérdés az éjjel-nappal szobatiszta: [link]
Szerintem engedd el egy kicsit a dolgot, legfeljebb az 5. szülinapja előtt pár hónappal konzultálj hozzáértővel, ha addig sem érik meg rá.
Szia! Ez sajnos öröklődhet is, mint ahogy nálunk is így lett. Két lányom van, mind a kettő bepisilős. Én 10 éves koromig pisiltem be időszakonként, de volt, hogy hetente és egyszercsak hirtelen elmúlt.
A nagylányom 9 éves lesz, sajnos heti rendszerességgel bepisil. Voltunk orvosnál, kórházban vizsgálaton, makk egészséges. A legújabb nemzetközi ajánlás szerint 10 év a választóvonal, ha utána is fennáll, akkor komolyabb vizsgálat következik.
A kisebbik lányom 5 éves, ő is sajnos rendszeresen bepisil. Ezt is jeleztük az orvosnak, de a helyzet ugyanaz. Türelem, türelem és türelem.
Szokták még a bepisilést a szorongásra, lelki okokra is visszavezetni, de szerencsére nálunk ilyen nem áll fenn.
Egyébként én ezt az elején szégyelltem, nem is nagyon beszéltem róla senkinek, csak közeli barátoknak. Hát kiderült, hogy bizony rengeteg gyerek érintett ebben. Van, akire még 6 évesen is pelenkát adtak, mert nem győzték a mindennapos ágyneműcserét. Sőt, van 3. osztályos kisfiú ismerősünk is, aki most azért nem megy el a 2 napos osztálykirándulásra, mert ő is még bepisil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!