Ti erőltetnétek a bilit a helyemben?
ha még ennyire semmi jele nincs a szobatisztaságnak-akkor nem érdemes erőltetni. bár tényleg könnyebb nyáron. egy pár hónap múlva próbálj megint rátérni-az is lehet mire megszülsz már nem is kell a pelus.
Az én lényom is ebben a korban még hozzám vágta a bilit-de 3hónap múlva szobatisztavolt
nem biztos, hogy nem érett rá, lehet egyszerűen még nem is érti mit csinálsz te ott.
mindenképpen próbáld ki, hogy 1-2 nap bugyiban hagyod otthon. igen, kellemetlen takarítani, de így tudja csak megtapasztalni mi is az amiről szó van, hogy összepisili magát és kényelmetlen. ezután újra meg lehet próbálni a bilit és ha nem megy, akkor nem érett rá
igen, ezért írtam, hogy nem is tudja, hogy mit kérsz. ezért kéne rá ruhát adni, mert akkor érezné. azért teljesen más ha pelus van rajta ami felszívja, még ha alatta ki is csurog.
ha párszor így bepisil, akkor lehet mondani neki, hogy na ez az, aminek a bilibe kéne mennie. aztán a következő bepisilésnél már figyelni fog arra, mit is érez, mi is történik, majd megáll közben és nézi. már ha érett. ha ezek nem történnek meg, akkor majd télen újra próbáljátok :)
Így kezdődik...
Az én gyermekem is eljátszik pisis bugyiban, mégis pl kaka előtt rohan a bilihez.
Nem kell rögtön várni a szobatisztaságot. Hagy ismerkedjen nyugodtan a teste jelzéseivel
Én "erőltettem" 2 éves lányomnak a bilit. Nyáron bugyit adtam rá, kínálgattam a bilivel. Egy-két napig kezdett is neki menni, néha belepisilt, aztán elment tőle a kedve, aminek az lett a vége, hogy végül 3 év 1 hónaposan, kb. 5 nappal az ovikezdés előtt lett szobatiszta, ekkor már kb. fél éve ágytiszta volt, és akár 5-6 órán keresztül képes volt visszatartani a pisilést.
A lényeg: erőltetni nem szabad. Jó időben lehet a kertben bugyiban vagy meztelenül, otthon is kipróbálhatod hogy bugyiban van néhány napig (érdemes a szőnyegeket felszedni), sok gyereknél ennyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!