Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Miért nem akarja a bilit, a wct?

Miért nem akarja a bilit, a wct?

Figyelt kérdés
2ès fél éves fiam nem akar szobatiszta lenni.Elutasítja egy az egyben.Hiàba kérdezem,hogy kell e pisilni..mindig a vàlasz nem és 2perc mùlva bepisil.Most kezd beszélni egyre több szòt mond eddig nem igen mondott semmit.Mi lehet az oka,hogy rà sem akar ülni?pedig pròbàlkoztam màr sok mindennel..ősztől ovi lenne de ìgy..nem érett meg rà még ennyi idősen?
2016. jún. 5. 07:18
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem érett meg rá. 1 nap alatt szobatiszta lesz ha felkészült rá. Kivéve ha most elrontod az állandó szekálással.
2016. jún. 5. 07:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem erett meg ra, nem szabad eroltetni.
2016. jún. 5. 07:45
 3/8 anonim ***** válasza:

Őszig még sok víz lefolyik a Dunán.

Viszont most szüneteltesd a projektet.

Ha jön a nagy nyári meleg, lehet hogy ő fogja kezdeményezni, hogy nem akar pelust.

2016. jún. 5. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Valószínűleg az a baj, hogy próbálkoztál már mindennel, kicsit rágörcsölhettél a dologra, amit a gyerek érez, és csakazértse fogja csinálni. Én három gyerekből kétszer is elkövettem ezt a hibát, pont az ovi miatt. A lányommal augusztus utolsó hetében bementünk megismerkedni a leendő óvónénijével, aki azt mondta neki "Neked már nem kell pelenka", és másnaptól már nem pisilt be. A fiam meg úgy kezdte az ovit, hogy még nem volt stabilan szobatiszta, óránként el kellett kísérni pisilni (rendesek hogy így is bevették), az oviban meg 2 nap alatt stabil szobatiszta lett.

Próbáld meg elengedni a dolgot! Nyáron legyen sokszor pucéran vagy alsógatyában, ne kérdezgesd, ne legyen elől a bili, ha bepisil ne szidd le, ne csinálj belőle nagy ügyet, max. annyit mondj néha hogy "na ennek lenne a wc-ben a helye".

2016. jún. 5. 08:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem érett meg rá, én is azt mondom. És ez a baj, hogy próbálkoztatok már mindennel. Konkrétan elvettétek a gyerek maradék kedvét is ahhoz, hogy próbálkozzon önmaga, a saját érettségével bármivel is.

Nem szabad ezt csinálni. A gyerek nem akkor lesz szobatiszta, amikor a szülő akarja és nincs semmilyen módszer rá, amivel előbb rá lehetne vezetni a gyereket. Hagyni kell, hogy megérjen rá. Akkor kell elővenni a szobatisztaság témát, amikor te magad látod a fejlettség jeleit rajta. És nem te ösztönzöd mindennel, hogy érjen meg rá, mert ez nem így működik.

2016. jún. 5. 08:29
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :) igen én sem akartam erőltetni.Sokan engem hibàztatnak,hogy biztos nem foglalkozom vele mert lusta vagyok..meg hogy olyan nincs hogy nem ül a bilire mert arra rà kell ülni.Meg elrontottam hogy nem akkor kezdtem mikor még nem tudott jàrni,mert akkor ott maradt volna mert nem tud elmenni,leszàllni.Ezért tartanak rossz anyànak..Pedig sztm nem vagyok az hisz ugy gondolom majd ha érett rà ùgyis menni fog a dolog.
2016. jún. 6. 07:07
 7/8 anonim ***** válasza:

Aki ilyet mondott kérdező, az bolond.

Az egyik rokonunk, amióta ülni tud a gyereke, azóta bilin ültette, ekkor volt kb. 6-7 hónapos. Vígan tette fel internetre, azt a bizonyos "ők bár biliznek" képeket. Nos, a lánya kerek 3 évesen lett szobatiszta.

Mi 2 évesen próbáltuk először, amikor is valamiféle jeleket fedeztem fel, végül hiába ismerte fel az ingert, de nem időben, aminek az lett a vége, hogy ahogy szólt, hogy kell neki, már jött is a dolog, tehát nem volt értelme, így hagytuk az egészet. Végül 3 éves kora előtt 3 hónappal lett szobatiszta egyik napról a másikra, 1 hónappal később pedig éjszakára is. És én nem 6 hónapos korától ültettem bilire, mégis előbb lett szobatiszta, mint akit 6 hónapos korától már ültettek bilire!:)

Ez nem foglalkozás kérdése. Az, hogy mikor lesz szobatiszta a gyerek, az csak és kizárólag attól függ, hogy mikor érik meg rá idegrendszerileg.

Attól, hogy valaki ülteti a bilire, meg állandóan a szobatisztaság témán pörög, attól nem fogja előbb felismerni az ingert az a gyerek, vagy tudja éppen visszatartani, ha éppen szükséges.

2016. jún. 6. 18:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Nyáron sikeresen leszoktunk.Egyik reggel levettük és nincs azóta sem pelus:) és 1hétre rá éjszaka sincs.Most lesz 3éves majd decemberben :) már egyedül pisil a wcbe.
2016. nov. 22. 07:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!