Miért nem akarja a bilit, a wct?
Őszig még sok víz lefolyik a Dunán.
Viszont most szüneteltesd a projektet.
Ha jön a nagy nyári meleg, lehet hogy ő fogja kezdeményezni, hogy nem akar pelust.
Valószínűleg az a baj, hogy próbálkoztál már mindennel, kicsit rágörcsölhettél a dologra, amit a gyerek érez, és csakazértse fogja csinálni. Én három gyerekből kétszer is elkövettem ezt a hibát, pont az ovi miatt. A lányommal augusztus utolsó hetében bementünk megismerkedni a leendő óvónénijével, aki azt mondta neki "Neked már nem kell pelenka", és másnaptól már nem pisilt be. A fiam meg úgy kezdte az ovit, hogy még nem volt stabilan szobatiszta, óránként el kellett kísérni pisilni (rendesek hogy így is bevették), az oviban meg 2 nap alatt stabil szobatiszta lett.
Próbáld meg elengedni a dolgot! Nyáron legyen sokszor pucéran vagy alsógatyában, ne kérdezgesd, ne legyen elől a bili, ha bepisil ne szidd le, ne csinálj belőle nagy ügyet, max. annyit mondj néha hogy "na ennek lenne a wc-ben a helye".
Nem érett meg rá, én is azt mondom. És ez a baj, hogy próbálkoztatok már mindennel. Konkrétan elvettétek a gyerek maradék kedvét is ahhoz, hogy próbálkozzon önmaga, a saját érettségével bármivel is.
Nem szabad ezt csinálni. A gyerek nem akkor lesz szobatiszta, amikor a szülő akarja és nincs semmilyen módszer rá, amivel előbb rá lehetne vezetni a gyereket. Hagyni kell, hogy megérjen rá. Akkor kell elővenni a szobatisztaság témát, amikor te magad látod a fejlettség jeleit rajta. És nem te ösztönzöd mindennel, hogy érjen meg rá, mert ez nem így működik.
Aki ilyet mondott kérdező, az bolond.
Az egyik rokonunk, amióta ülni tud a gyereke, azóta bilin ültette, ekkor volt kb. 6-7 hónapos. Vígan tette fel internetre, azt a bizonyos "ők bár biliznek" képeket. Nos, a lánya kerek 3 évesen lett szobatiszta.
Mi 2 évesen próbáltuk először, amikor is valamiféle jeleket fedeztem fel, végül hiába ismerte fel az ingert, de nem időben, aminek az lett a vége, hogy ahogy szólt, hogy kell neki, már jött is a dolog, tehát nem volt értelme, így hagytuk az egészet. Végül 3 éves kora előtt 3 hónappal lett szobatiszta egyik napról a másikra, 1 hónappal később pedig éjszakára is. És én nem 6 hónapos korától ültettem bilire, mégis előbb lett szobatiszta, mint akit 6 hónapos korától már ültettek bilire!:)
Ez nem foglalkozás kérdése. Az, hogy mikor lesz szobatiszta a gyerek, az csak és kizárólag attól függ, hogy mikor érik meg rá idegrendszerileg.
Attól, hogy valaki ülteti a bilire, meg állandóan a szobatisztaság témán pörög, attól nem fogja előbb felismerni az ingert az a gyerek, vagy tudja éppen visszatartani, ha éppen szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!