Szerintetek ezt miért csinálja?
Adott egy majdnem 3 éves kisfiú. Még mindig a szobatisztasággal szenvedünk. Nappal nincs rajta pelenka, a délutáni alvásnál sem, de egyszerűen nem akar ráülni a bilire! Szó szerint úgy kell ráfeszegetnem, amikor már látom rajta, hogy nagyon kell neki. Nem szóln a világért se! Kérdezem, hogy kell-e neki, azt mondja nem kell, szólok! De nem szól. Inkább bepisil vagy bekakil. Elég sok a baleset emiatt, szinte erőszakkal, vagy zsarolással tudom csak rátenni a bilire, amit azonnal telepisil. A wc-re se ül rá, hiába van szűkítő, fél rajta.
Hogy segítsek neki? Ezt miért csinálja?
Órákig képes tartogatni, a délutáni alvásnál is azért kellett levennem róla a pelust, mert képes volt reggeltől ebéd utánig visszatartani.
Segítsetek légyszi, mert két hónap múlva ovi! :(
Nyáron kezdtük el, akkor nem ment,visszaesett, nem erőltettem, ősszel láttam, hogy megint kész rá. De most már lassan 3 éves,már nem adom vissza rá a pelust, mert sosem lesz szobatiszta. Érett a szobatisztaságra, mert egy ideig mindig szólt, ezt kb 2 hónapja csinálja, hogy nem ül a bilire. Utálja a pisis, kakis ruhát, nagyon zavarja, ezzel nincs gond. Nem veszekedünk, én magam vagyok a nyugalom szobra :)
Egyszerűen nem tudom.
Nagyon kényelmes gyerek. Ez lehet gond? Vagy kényelmetlen a bili? Magas gyerek. A wc-n viszont fél, hogy beleesik.
Azzal nincs gond ha állva pisilhet a wcbe, arra könnyebb rávenni, de akkor meg ugye a kaka a problémás. :-\
Én is azt hittem, hogy nem baj, ha állva pisil, ha pisil, de az a baj, hogy így 100% , hogy bekakil, mivel ráülni nem akarna semmire, plussz letagadja ha kell enki, állva meg nem megy a kaki, és azt nem látom rajta,amikor a nagydolog közeleg, így nem is tudom ráfeszegetni semmire :(
Tényleg nem tudom. Első alkalommal amikor a szűkítőre tettem, akkor tényleg megbillent picit, meg is ijedt. Ez lehet a gond? Már hónapokkal ezelőtt volt!
Én arra gondolok, hogy a bili kényelmetlen neki, a wc-n meg fél. De akkor mégis hova menjen? Tényleg tanácstalan vagyok.
Gondoltam rá,de 3 évesnek már nem veszek bilit, úgyis inkább a wc használatot kellene megtanulnia, így azt találtam ki, hogy minden produktumért, amit a wcbe sikerül tenni, kap egy szivecskés csokit. :) Egyenlőre működik, ráül, belepisil, majd remélem idővel szól is, ha egy kis extra jutalmat akar, akkor muszáj neki! :)
Beszéltem amúgy erről egy pszichológussal, azt mondta, hogy vagy hagyjam rá, és mossam a pisis-kakis ruhát még egy ideig, vagy jutalmazzam valamivel. Én inkább a mindkettőnk számára kellemesebb megoldást választottam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!