Négy éves kislányom nem hajlandó wc-be és bilibe kakilni. Mit tegyek?
Adj rá pelenkát nyugodtan. Ha kéri a pelust, ő már szobatiszta. A szobatisztaság ugyanis azt jelenti, hogy tudja, hogy kakilnia kell, és vissza is tudja tartani addig, amíg nem kap pelust. Ezt nem én mondom, hanem Vekerdy Tamás.
Nálunk is ugyanez volt a probléma. Márciusban volt a lányom 4 éves, de csak nyáron oldódott meg a dolog. Nem mondom, hogy nem zavart, de nem erőltettük. Amikor kész volt rá, onnantól WC-be kakilt.
Éjszakára is csak nyár végén lett szobatiszta. Addig pelusban aludt.
Soha nem értettem ezt a szobatisztaság erőltetést. Minden gyerek más, de minden gyerek megérik rá. Ki előbb, ki később. 5 éves korra kell legkésőbb a gyerekeknek teljesen szobatisztának lenni. Csak sok szülőnek derogál két éves kor után pelenkát venni.
Persze, adj rá pelust nyugodtan, aztán majd ha 15 évesen is még a pelust kéri, akkor lehet elgondolkodsz rajta, hogy hol rontottam el.
Régen nem volt olyan, hogy egy gyerek 2 éves korára ne legyen szobatiszta, most meg az eszem megáll, hogy mik vannak!
Olyan engedékeny szülők vannak, hogy csuda. Mindenhol az a fő szempont, hogy ,,jaj, nehogy sérüljön a gyerek lelki világa", de nem veszik észre, hogy pont emiatt az engedékenység miatt lesz a legtöbb gyerekből elcseszett felnőtt, mert annyira ráhagynak mindent!
Elveszed a pelenkát és kész, egyszer úgyis beleszarik majd a wc-be!
Hát kedves utolsó, a te gyereked se lennék....
Szánalmas....
Akkor ezt megbeszéltük. :)
De azért az túlzás, hogy ha 4 évesen még kéri a pelust, akkor 15 évesen is kérni fogja...
Ellenben olyanról nem egyről tudok, akiről levették 2 évesen a pelust, és bilire "erőszakolták", aminek szorulás, bugyiba kakálás és bepisilés lett a vége.
Egyébként mindenki úgy csinálja, ahogy ő érzi jónak. Az a baj, hogy sok anyuka nem mer az ösztöneire hallgatni, hogy mi lenne jó az ő gyerekének, hanem máshonnan várja a megoldást. Persze tanácsot lehet kérni, de a végső döntés úgyis az övé kell, hogy legyen.
tesómnak ezzel sikerült 3 évesen rávennie a kisfiát a bilire:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!