Mit tudok tenni ha a kislányom soha nem hajlandó összepakolni az óvodában játék után? Inkább hisztibe vágja magát.
Csak annyiban tudsz segíteni az óvónőnek, hogy otthon rászoktatod, vegye a gyerek természetes kérésnek.
De konkrétan az oviban nem tudsz mit tenni, hisz nem vagy ott.
Jézusom ! sztem legelőször is amit otthon lát, otthon együtt csináltok azt viszi tovább. pl: én a gyerekkel kezdetektől fogva együtt raktuk helyre a játékokat fürdés előtt. később együtt takarítottunk. igaz nagyon kell közben rá figyelni. az oviban is működött, igaz ott meg mindig szerelni akart.
próbáld meg, még picike, ha együtt csináltok dolgokat akkor ő is fölveszi. most már az én fiam felnőtt. de nem "rendetlen".
Az eddigi válaszadók nem figyeltek fel valamire: "inkább hisztibe vágja magát". Az óvónő is nyilván ERRE figyelmeztette a szülőt, és nem csak arra, hogy a gyerek nem akar elpakolni.
Ez bizony baj, akárhány éves a gyerek. Nyilván nem csak az oviban hisztizik, hanem otthon is hol ezért, hol azért. Márpedig a hisztit keményen meg kell állítani a szülőnek, akár testi fenyítéssel is, mert később kezelhetetlenné válhat a probléma. Az ilyen gyerekek fognak belerúgni abba, aki nem tetszik nekik, ők fognak törni-zúzni, és ők lesznek azok, akik őrjöngve verdesik magukat a padlóhoz az üzletben, ha anyuka nem veszi meg nekik, amit szeretnének, vagy nem bonthatják ki a csokit még a pénztár előtt.
Szinte minden gyerek bepróbálkozik előbb-utóbb az ilyesmivel. Az a szülő, aki ezt nem fogja meg időben, később nagy árat fizet érte. De nem csak ő, hanem a gyerek is....
Utolsó!
Nem derült ki, hogy ez otthon is elofordul e, vagy csak és kizárólag az ovodaban . Simán lehet, hogy csak az oviban, sőt, az is, hogy csak az egyik ovononel. A szülő ebben az esetben nem tud mit tenni, az óvónő dolga ezt megoldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!