Kislányom 27 hónapos. A bilire nem hajlandó ráülni és a wc szükitőre sem. Mit tegyek?
Nekem az segített, hogy beraktam a bilit a vécé mellé, és ha mentem akkor úgyis jött ő is.
Nagylányosnak érezte, hogy ott ül velem. Sokáig nem volt semmi, de egy idő után már kérte, hogy menjünk pisilni.
Kezeld teljesen természetesen, ne görcsölj rá.
Kisfiam 3 éves korára lett nappalra és éjszakára szobatiszta! Ne aggodj ráérsz
Bilire sose ült.
Amikor 17 hos lett, reggel megitta a tejcit, majd vittem a wc-re. wc szükitő. megtanulta, hogy lenyomja a kukacát és volt, hogy kakilt is. Este fürdés előtt megint ráültettem. Igy fejbe rögzült neki, megszokta. 1 hét mulva magátol ment, reggel első utja a wc volt. Ennyi. Abban az évben rájött, hogy mennyivel jobb a wc-be kakilni. A bölcsibe is jelezte, ha kakilni kell. Maradt a pisi :D Aztán amikor betöltötte a 2. évét, (októberi) következő nyár közepétől, levettem a pelust rola. Volt, hogy eljátszotta az időt, de sose kérdeztem kell-e, menjünk. Szoval békén hagytam, rábiztam. Aztán egyszercsak jelezték a bölcsibe, amikor már 3 lett, hogy pár napja pelus nélkül van egész nap és alváshoz sem kell pelus. Kb 1 honap mulva este adnám rá a pelust éjszakára, anya nem kell pelus. oké. Azota nem volt rajta pelus :)
Sose erőltettem. Az első wc-re ülése is ugy zajlott, hogy gyere megyünk pisilni. Ráültettem a wc-re és tetszett neki, hogy oda pisil :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!