Mit csinálhat egy pelenkafutárcég ha kiszállították az megrendelt cuccot viszont nem lett kifizetve, de nem let aláírva semm?
szeretnék egy barátnőmnek segíteni tanáccsal de nem tudok ezért kérdezem itt,
tavaly született meg a babája és a mivel nem számított rá hogy a kiszállítás napján ő a kórházban lesz mert megszületett a babája ,így rendesek voltak mert a kórházba beszállították a pelenkát viszont fizetni nem tudott mert nem volt nála pénz ,de a pelust átvette de nem irt alá semmit nem lesz belőle baja!!?Köszönöm előre is
Én is ezt mondtam hogy ilyen hülyét hogy odaadja a papírt aláírás nélkül!!!
Köszönöm a választ
Ha kifizeti nem lesz baja. Kérjen egy számlaszámot és utalja át a pénzt vagy adja fel postán és írja oda megjegyzésként hogy mire és ki küldi (pl. xy számú rendelés ellenértéke, Tóth Józsefné).
Viszont ha nem fizet, akkor lehet pereskedni évekig, egy kórházban tuti van sok tanu, aki látta az átadást, pelenkacégtől függ, hogy mit csinál. De főként a futárral szúr ki, mert tuti neki vonják majd le a fizetéséből ha nincs kifizetve.
Ja nem irtam bocsi lehet számít neten lett rendelve!!
Azt mondták akkor ott van hogy lett rendelve!!
ha nem kapott számlát róla (vagy díjbekérőt vagy előlegszámlát), akkor semmit sem köteles kifizetni belőle, ez esetben nem is köteles reklamálni hogy márpedig ő fizetni szeretne, sőt a cég sem reklamálhat így utólag, hiszen szállítólevél nélkül és számla nélkül adott át árut, ha most utólag követelne rajta bármit is, az fekete kereskedelem, és még jól meg is büntetik.
Más kérdés, hogy ha a boltban rosszul adnak vissza a te javadra, akkor illik szólni, hogy a kasszának ne legyen hiánya. Én szoktam szólni, a barátnőd meg majd eldönti :)
szerintem senki sem perelné be 3 csomag pelenkáért, az ügyvédi költség több százezer ft, a 3 csomag pelenka nagyker ára meg kb. 3000 ft...
de mint írtam, én erkölcsileg nem tudnám nem rendezni a számlát.
Nem volt tanu mert a kutya nem figyelte szerintem ,hihették azt is hogy egy barátja vitte a pelust !
Az udvaron vette át ennyi!!
Jól van ezt akartam tudni köszönöm mégegyszer
Még anonim oldalon is mindig valaki barátjával/ismerősével történnek a dolgok, behalok :D.
Nyugi, ha lelkiismereted engedi ne fizesd ki, szerencsétlen futár fizujából már rég levonták az árát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!