Hogyan lehet elkezdeni a szobatisztaságra "nevelést"? Mik az első lépések?
Mostanában vettem észre, hogy ha pelus nélkül van, akkor elmegy a lakás ugyanazon pontjára és ott pisil.
Pelenkában is odamegy, ha kérdezem, hogy "pisilsz?" akkor igent mond.
Hogyan segítsek neki, mit tegyek ilyenkor? Van bilije, abba még nem sikerült :)
Szerintem az mindegy mennyi idős :)
Valamelyik kisgyerek ezt egy évesen, más 2-2,5 évesen csinálja.
Nem szeretném szobatisztaságra nevelni, ezért van idézőjelben. Csak ezt látom minden nap és talán már elkezdődött valami.
Barátnő kisfia ilyen korban kezdett pl bilibe kakilni. Ő ekkor már szólt, hogy kakilni kell, és nemsokkal rá már ment a bilihez. Persze Úgyhogy szerintem ez az első lépés.
Őt senki nem erőltette, nem "idomította", magától jelzett.
Persze pisilni még egy ideig pelusba pisilt.
Most 2 éves és 3 hónapos, szobatiszta.
Találtam egy elég jó linket, remélem segít abban, hogy hol tartotok, mivel tudsz segíteni.
Szia!
Az én kisfiam 28 hónapos lesz. Sokszor emlegettem neki, hogy gyere pisiljünk a bilibe. De még csak rá se akart ülni, nemhogy bele pisilni.nem eröltettem. Kb 2-3 hete gondolt egyet és ő hozta a bilit, hogy anya pisiljünk. Azóta nappal itthon nincs rajta pelus és talán 2x csurgott be egy kicsi. Alváshoz még kell, de remélem nemsoká ott is elmarad. :)
Szóval türelem. Előbb utóbb megérik rá. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!