Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Ti kiakadtatok volna, ha egy...

Ti kiakadtatok volna, ha egy családtag ilyet mond a gyerekednek és Neked?

Figyelt kérdés
Történet a következő: Lányom 2 éves és 3 hónapos.Pár hete kezdett a bilizés után érdeklődni. Nem erőltetem, bár minden nap elmondom többször, ha érzi hogy valami jönni akar, akkor nyugodtan üljön bilire. Naponta néha sikerült is.Éjszakára már rég nem kap pelust mert nem pisil be,2 napja viszont nappal is szépen végzi a dolgát a bilibe! Nagyon megdícsérem ilyenkor. Ma anyósom itt volt, és a lányom véletlen egy picit belekakilt a bugyiba. Anyósom ráförmedt hogy szégyellje magát el, mert már folyékonyan beszél, és nem szólt. Meg azt mondta a lányomnak, hogy ha nem szól, akkor ki fogják vágni a nyelvét. Azután nekem hablatyolt, hogy "ezt a gyereket" rá kellett volna már szoktatni akkor, amikor idén áprilisban megszületett a másik lányom. Hiába mondom, hogy még nem megy neki tökéletesen, nem érti meg! Ti mit csináltatok volna?
2014. aug. 13. 22:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hűha! Az anyósomat biztos azonnal elküldtem volna, hogy kicsit otthon gondolja át a mondanivalóját, mielőtt néhány év múlva újra szívesen látjuk. Nem is értem! Gyereket ijesztgetni? Ez vicc? Ezt én nem tűröm, nem is tűrném. Rögtön elküldtem volna. A szobatisztaság nem vérre megy! Nem ügy, ha nem sikerül mindig a dolog. Majd legközelebb.
2014. aug. 14. 00:05
 12/16 anonim ***** válasza:
57%
A gyereknek azt kell mondani, hogy a mama csak viccelt, igaz, buta vicc volt. Anyósnak meg elmondani, hogy - a gyerek nelkul!- hogy ez volt az utolso eset hogy ilyet beszólt a gyereknek, ha akar még vele találkozni. A gyerek nevelést meg hagyja rad, ha szükséged lesz tanácsra, akkor majd megkérdezed.
2014. aug. 14. 06:43
 13/16 anonim ***** válasza:
Az én anyósom is igen sajnos, csak azt tudod tenni, hogy mikor ilyet szól rögtön visszaszólsz. Én 5 évig tűrtem, mindig monta a ferjemnek, hogy beszélnen az anyjával mégis csak az ő anyja de erre azt mondta hogy az ő anyja ilyen, nem fog vàltozni. Aztàn ràjöttem, h nekem kell helyretennem. Meg is tettem mindig mikor olyat szólt vagy tett, s kb 1 ève minden ok. Majdnem minden nevelèsi elvem elfogadja. Szerintem magyaràzd el neki, h elgonsolkoztál ezen a nyelvkivàgàsos dolgon, s arra jutottal, h tènyleg kell nyelvet vàgni, de az övèt. Nem kell neki nevelni gyereket, arra ott vagy te ès a fèrjed. Õ szeresse, kènyeztesse,mert egy mamànak ez a dolga.
2014. aug. 14. 07:15
 14/16 anonim ***** válasza:
Először a gyerek értelmi képessége nem függ össze a szobatisztaság kérdésével. Az én lányom majd 3 éves volt mikor szobatiszta lett, de akkor egyik napról a másikra. Anyósom addig ezerszer elmmondta, hogy ilyen nagylánynak nem kell pelenka,.... Én mindig rászóltam ,hogy hagyja abba, ha ln nem foglalkozok a kérdéssel akkor neki semmi köze hozzá és ezzel nem előrébb viszi a dolgot, hanem méh hátráltatja. A lányom mániákusan ragaszkodott a pelenkához.
2014. aug. 14. 08:31
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát én is kiakadtam volna! Utálom mikor felnőtt emberek hülyeségeket beszélnek és ijesztgetik a pici gyerekeket, ez akkora ostobaságra vall!!! Aztán ha megijed a gyerek, mert ő még nem érti a "viccet", akkor nyugtasd meg te...

Biztos mondtam volna anyósnak hogy az ő nyelvét kellene kivágni, vagy legalábbis betapasztani a száját, mert csak a hülyeség jön rajta. Semmi köze a kislányotok szobatisztaságához, ez nem az ő dolga! Helyre kell tenni ilyen helyzetekben, különben nem fog leállni.

Egyébként a kislányod nagyon ügyes! Az én kisfiam ennyi idős korában még bőven pelusos volt, éjjel-nappal. Ha jól emlékszem, mire oviba ment, akkorra lett teljesen szobatiszta, de nálunk fordítva volt, nappal sikerült először (egyik napról a másikra), és az éjjeli szobatisztaság nehezebb ügy volt, az nem ment egycsapásra.

Soha senki nem tett semmi megjegyzést, békén hagytak a témával és ez szerintem így van rendjén.

2014. aug. 14. 09:59
 16/16 anonim ***** válasza:
Szerintem finoman juttasd az eszébe, hogy rohamosan közeledik az idő, amikor őt is újra tisztába kell majd tenni, szóval inkább igyekezzen jóbalenni a családdal :P
2014. aug. 17. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!