3 éves fiam hetente egyszer kakil! Mit tegyek?
Sokszor ez pszichés eredetű. Mivel belőlük jön ki, ezért a sajátjuknak tekintik és a kakilást kudarcnak élik meg mert úgy érzik elveszítenek valamit.
Ez szinte minden gyerkőcnél tapasztalható, más-más intenzitással.
A párom kislánya is ezzel küzdött.
Egyszer vitte a csokipapírt a szemetesbe. Kérdem tőle, hova viszed? -Kidobom a szemetesbe-mondja.
Ekkor pattant ki az agyamból a gondolat.
Elmeséltem neki, hogy a kaki is szemét. Ki kell dobni a testből minden nap, mert a poci nem szereti a szemetet.
Ezt néhány napon át többször elmondtam neki. Nem kellett egy hét és magától ment a bilire.
Az étkezésnél valóban fontos a rostgazdag étrend. A zöldségek és gyümölcsök mellet a zabpehely nagyon jó alapanyag. Én málnaszörpös vízzel keverem, vagy tejjel. De sok egyéb variációban is adhatsz a gyerkőcnek.
Ha nagyon régóta nem kakilt, akkor érdemes egy kanál paraffinolajat adni neki. Ezt beszéld meg a dokival.
Próbálkozz pszichésen hatni rá a fenti módszerrel. Ha ennek ellenére tartósan fennmarad a kakilási nehézség, feltétlenül ki kell vizsgáltatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!