Van itt olyan anyuka, akinek a gyermeke nappalra teljesen szobatiszta, de éjszakára még nem?
A lányom 3 éves lesz jövőhéten. Október óta nappalra szobatiszta. Szinte egyik napról a másikra ment ez nála, egy balesete sem volt azóta.
Viszont estére nem lehet letenni pelenka nélkül.
Próbáltam már, hogy nem kap inni 6 óra után, de akkor is "előkerített" a testében folyadékot és bepisilt.
Hiába van ott az ágya mellett a bili, nem ébred fel, hogy kell neki.
Napközben simán kiszolgálja magát a délutáni alvás közben és alszik tovább.
Éjszaka is keltettük már fel, de hiába pisilt, hajnalban megint baleset volt.
Reggel meg, amint ráül a bilire, mintha a Dunát inná meg éjszaka .. :))))
A védőnő szerint teljesen normális, ráér akár 5 évesen is éjszakára sz.tiszta lenni.
De szerintem, azért már valahogy kellene afelé haladnunk, hogy estére se kelljen pelenka.
Nem a pelenka árával van problémám, mert 1 zacskóval több az 5 hónapos húga mellett nem oszt, nem szoroz.. csak fura, hogy más gyerkőc egyszerre lesz nappalra és éjszakára is sz.tiszta.
Vagy túl mélyen aludna ?! Ennyire?!
A lányom szerencsére a kakit is a bilibe végzi. Most a hetekben szokott rá a wc-re. A bilit alig használja már.
Volt, hogy mondta: nem kell estére pelus. Nem adtam rá.. pár óra múlva üvöltve kelt, mert bepisilt.
Szóval hajlandóságot mutat, csak egyszerűen elakadunk a folyamatban. :/
Szia, mi is így vagyunk, a lányom már 3,5 éves, lassan egy éve szobatiszta, de éjszakára még mindig nem.
Én sem vagyok nyugodt, bár a védőnő engem is megnyugtatott, de van két nagyobb fiam, akiknél tényleg úgy volt, hogy szinte egyszerre alakult a dolog, és 3 éves koruk előtt teljesen szobatiszták lettek.
Próbáltam én is, hogy éjszaka felkeltem, de nem elég, mert többször is pisil, ha éjfél körül megpisiltetem, akkor hajnalban is pisil. Amikor nem adtam rá pelenkát és az éjszaka folyamán nézegettem, gyakorlatilag egy éjszaka alatt háromszor is bepisi úgy, hogy észre sem veszi, alszik tovább nyugodtan, háromszor öltöztettem át. Ha felébresztem hogy menjünk pisilni nincs magánál, azt sem tudja, hol van, így kénytelen vagyok várni még, mert úgy látszik nem elég érett erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!