3 éves a kislányom, napközben teljesen szobatiszta, de éjszakára nem. Nektek mikor vált éjszakára is szobatiszta? És milyen praktikákkal értétek el?
A lányom majdhogynem egyszerre lett szoba és ágy tiszta. Talán 2hét különbséggel.
Semmilyen praktikát nem vetettem be egyszerűen így alakult,ekkor érett meg rá!:) Teljesen magától szokott le a pelenkáról,azt viszont hozzáteszem hogy 3éves kora után lett szobatiszta! Előtte bármivel próbálkoztam hasztalan volt. Aztán egyik napról a másikra(legnagyobb meglepetésemre)teljesen elhagyta a pelenkát!:)))
3éves múlt lassan 4hónappal(9.-én).
Szia!
Kisfiam 2,5 évesen lett nappalra szobatiszta, éjszakára viszont 3,5 évesen! Szóval nála sok idő telt el, aztán amikor màr úgy tűnt, hogy nem éjszaka pisil be, hanem reggel ébredés után kenyelembol, akkor másnap este megbeszéltük, hogy nincs pelus estére es ha kell pisilnix akkor szaladjon a Wc-re, első reggel bepisilt utána nem!
Erre nincsenek praktikák. Vannak, akik lefekvés előtt nem adnak inni a gyereknek, vagy éjszaka felkeltik pisilni, de ez felesleges, sőt többet árt, mint használ.
Nekem 3 éves kora táján lett stabilan szobatiszta a kisfiam, rá egy-két hónapra vettem észre, hogy rendszeresen száraz pelussal ébred, így az éjszakait is levettem. Volt pár baleset, főleg, ha sokat ivott lefekvés előtt, de rendszerint nincs semmi probléma.
Esetleg, ha van kedved, megpróbálhatod, hogy egy hétre leveszed az éjjeli pelust, elmondod a kislányodnak, hogy mi a feladat, hátha már csak megszokásból pisil be. Viszont ha nem megy, akkor minden csalódás vagy kudarc érzse nélkül add rá vissza, még nem érett rá fizikailag, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!