Mit tegyek? Éjszakára szobatiszta lett, aztán mégse.
Azert egy 3 eves gyerekkel megígértetni, hogy nem pisil be es elvárni, hogy tartsa is az ígéretet kicsit erős.....
Tessék felkelni es kivinni a mosdóba. Lefekvés elott szinten mosdó es nem kell inni adni neki.
3/2 pipa. Nem iszik és pisil lefekvés előtt.
Jó akkor majd azt mondom neki, hogy nyugodtan pisilj be. Miért baj az, ha este elmondom neki h próbáljon szólni, ő meg megígéri? Talán ne beszélgessek vele erről?
Ebben az esetben add vissza rá a pelenkát! Ő hogy viszonyul ehhez? Szeretne már pelus nélkül?
A szabályozást: érzem, hogy pisilnem kell, és erre fel kell magam költenem, és nem azt álmodni, hogy ülök a wc-n, és engedhetem... meg kell tanulni. A kislányodnál ez még nem alakult ki.Ez nem ígéret, hanem tudatosulás dolga.
Én, bár mi is éltünk vele, nem tartom jónak, hogy legmélyebb álmából felkeltik a gyereket, kóvályog ki pisilni, azt sem tudja mit csinál, hol van. Lehet, hogy száraz marad az ágynemű, de nem tanulja meg a szabályozást.
S ha száraz marad a pelus pár napig, akkor ismét próbálkozhatsz.
Nem baj, ha beszélsz vele, de te konkretan azt írtad, megígéri. Hogy lehetne mar ég ígéretet komolyan venni egy ekkora gyerektől?
Mi a gond azzal, ha ebreszted es kiveszed a mosdóba?
Add vissza rá a pelust. Várj 1-2 hónapot és próbáld újra.
Kislányom 3 év 4 hónapos volt, mikor éjjelre levettem róla a pelust. Kb. 2 hétig kérdezgettem éjjel, utána ráhagytam, mikor kel. Másfél hónap után kibírta az éjszakát úgy, hogy este 9 körül pisil és reggel 3/4 6 kor pisil újra. Ha minden éjjel bepisil, akkor még nem érett rá.
Csak tényleg azt nem értem, hogy hetekig száraz volt a pelus, és 2 hétig kibírta éjjel kelés nélkül. Tehát tudja tartani. Aztán jött, hogy heti 1× bepisilt, sűrűsödtek a balesetek és már mindennapos. Én is azt akartam h ne kelljen kelteni éjjel, hanem tanulja meg kibírni, ami kapásból ment is. Nappal semmi gond nincs vele, régóta szobatiszta, ha kell elmegy magától wc-re.
Nincs bajom az éjszakai pisiltetéssel, bár ezt a férjem intézi, mert nekem nem kell éjjel kimennem, én alszok végig. A férjemnek kell folyton kimennie, ami jó, mert akkor ő megpisilteti álmában. Viszont ha ő is elalszik, mert nem kell neki, akkor bepisil a gyerek.
Akkor vagy visszaadom rá a pelenkát, vagy éjszakai ébresztőt kell állítani, hogy biztos ne aludjunk el és pisiltessük meg.
Ő eddig nem akarta visszavenni a pelenkát, kvázi "megígérte" h nem pisil be, csak ne kelljen felvennie. De ma azt mondta h felveszi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!