Lányom októberben lesz 3, szeptemberben kezdi az ovit.
Még nem szobatiszta. Milyen szakemberhez forduljak vele?
Szerintem semmilyenhez. Egy egész nyár áll előttetek. Az nagyon sok idő. Nem kell ilyen elvárásokat támasztani elé, szobatiszta lesz, ha eljött az ideje, még nem csúszott ki semmiből. Én biztosan nem erőltetném, és a legkevésbé sem vinném senkihez emiatt. Még csak 2.5 éves!
2014. jún. 14. 17:00
2/15 A kérdező kommentje:
A védőnő és az óvónő szerint is már minden korabeli szobatiszta; ahogy az összes csoporttársa is!
Ha nem lesz szobatiszta, nem is mehet oviba.
Semmilyen szakemberhez, nem is foglalkoznak még vele. Mi ugyanígy voltunk annyi különbséggel, hogy szeptemberben volt 3 és akkor is kezdte az ovit. Még júliusban sem volt szobatiszta! Valóban itt a nyár, le fog szokni. Nem szabad erőszakosnak lenned vele, jó idő van hagyd meztelen, bugyi nélkül. Ha kint pisil az udvaron vagy wcbe bilibe dícsérd meg. Kérdezgesd tőle sűrűn, kell e pisilnie. A kaki nehezebb dió, de ha a pisi megy majd, akkor az is. Egyelőre csak a nappallal foglalkozz, éjszaka nekünk sem volt még jó pár hónapig szobatiszta.
2014. jún. 14. 17:07
Persze, már mindenki szobatiszta. Csúnya dolog lesz, de legalább valaki legyen hozzád őszinte, ha már az orvos és a védőnő nem az: HAZUDNAK. Ennyi idősen a gyerekek jó része még nem szobatiszta. Nem extrém dolog, és semmi különösebb probléma nincs a lányoddal! Türelem! Majd..!
2014. jún. 14. 17:09
* bocs, óvónő, nem orvos. Persze, neki kényelmesebb lenne, kevesebb a macera, ha nincsenek balesetek. De fel kell tenni a kérdést, hogy a dolgok a gyerek jólléte miatt történnek vagy az óvónő kényelmére?
2014. jún. 14. 17:10
6/15 A kérdező kommentje:
Most voltunk, a szülőin, ott kérdezték mindenkitől hogy szobatiszta-e a gyerek és rajtam kívül mindenki mondta, hogy persze.
Nem hiszem, hogy mindenki hazudik.
Semmi baj nincs a kislányoddal, hidd el! Szerintem sokan kamuztak a szülőin. Szeptemberig meg van még ideje, ilyenkor általában egyik napról a másikra el szokták hagyni a pelust.
A barátnőm is annó halálra izgulta magát emiatt, mert még nyáron a kislány hallani sem akart biliről, wc-ről, egyik nap meg mintha mindig oda járt volna, ráült, és közölte, hogy dehát X.Y. is oda megy (tehát ő is). Úgy csinált, mintha életében nem követelte volna előtte a pelust :).
Hidd el, semmiféle szakemberre nincs szüksége, csak arra, hogy békén hagyják ezzel a témával.
2014. jún. 14. 17:23
Az én fiam novemberben tölti a hármat, szeptemberbe kezdi az ovit, de ha nyáron nem sikerül a szoba tisztaság akkor majd januárban kezdi. Én egyáltalán nem parázok ettől. Nálunk a védőnő és az óvoda igazgatója is azt mondta, h itt a nyár van neki ideje még. Én hagyom kis gatyába, igaz, h kétszer lepisilte a kanapét, kétszer gatyába pisilt, de ötödszörre szólt, h pisilni kell! Wc-be, bilibe nem akart, kint az udvaron pisilt, de nagyon örültem neki, h szólt és visszatartotta, nagyin nagy előre lépés ez. Légy türelmes vele. Nem kell szakember ehhez....
2014. jún. 14. 17:25
9/15 A kérdező kommentje:
És januárig hova teszed a gyereket munkaidőben?
Lehetsz erőszakos vele és közölheted, hogy baj lesz, ha szeptemberig nem tanulja meg, mert nincs hova rakni és neked dolgoznod kell, csak ennek semmi értelme. Csak rosszat okozol vele neki. IGen, szorít az idő, kényelmetlen, kellemetlen lesz, ha addigra sem tanulja meg, de mindenre van megoldás, csak akarni kell! És nem az a megoldás, hogy orvoshoz viszed vagy valahol kierőszakolod belőle a szobatisztaságot (amit nem is lehet). Csak azt tudom mondani, amit mások is, hogy várj türelmesen!
2014. jún. 14. 17:33
Kapcsolódó kérdések: