Miért piszkál már mindenki azzal hogy még pelenkás a lányom?
Nagyon jól csinálod!
Szard le ki mit mond. Sokkal könnyebb lesz nyáron szobatisztaságra szoktatni, addig bőven ráértek!
"csak egy kicsit erőszakosnak kell lenni vele."
Szüleink így neveltek, na ez fatális hiba volt sok szempontból.
Kisgyerek korom óta emésztési problémáim vannak és szorulásom, 19 éves korom óta aranyérrel küzdök, mert addig nem kelhettem fel a biliről, amíg nem volt "termés". Hát köszönöm...
Nekem már két gyerekem szobatiszta, és szép nyugodtan haladtunk az ő ütemükben és az érdeklődésüknek megfelelően. Nem is lett stressz belőle.
A harmadik csak picivel fiatalabb a tiédnél, és hidd el, semmiről nincs lemaradva.
Ami különbség van a szüleinkhez képest, hogy az akkori pelusokkal a gyerek hamarabb érezte, hogy "elázott" és zavarta is ez, míg ma ez a "zavar" érzés később érkezik el.
Szia!
Azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok - kislányom most volt két éves, és karácsony előtt leszokott már az éjszakai pelusról is. Kérdezték, hogyan csináltam - nem csináltam én sehogyan sem. Ő ilyen. Nyáron kapott bugyit - először csak kint, és zavarta, ha pisis...(nem adtam volna rá, ha nem kapok - fölöslegesnek gondoltam). Utána játékból ráült a bilire - evés után mindig pisil/kakil, így ekkor mutattam meg neki. Nagyon boldog volt, hogy belecsurgott :) utána viszont sokszor ült rá fölöslegesen, nem nagyon érdekelte. Amikor megint sikerült, még büszkébb lett - legközelebb a wc-t próbáltuk (azt nem kell mosni...). Meghallgattuk, hogyan csurgott, meg amikor kakilt,váz is csobbant egyet - nagyon élvezte. Ettől még pelusban volt. Aztán ahogy többször száraz maradt, itthonra már nem kellett, de séta/vonat közben sem pisilt be. Nem tudom, miért, pedig iszik eleget...viszont éjjel már mindenből kifolyt, alig találtam olyat, ami után nem kellett naponta hálózsákot mosni... Viszont abba meg nem pisilt már. Nem járt ki éjjel sosem, pedig többször felkel inni. Elhagytuk a pelust, mert dörzsölte a popsiját, legfeljebb mosok....de nem pisil. Ez van. Talán segített, hogy sosem erőltettem, ha heti egyszer 1-2 csepp a nagy játékban becsurog (mire szól, hogy pisilni kell, már nem ér ki), megbeszéljük, hogy semmi baj, kap másikat. Meg amúgy is (testileg és szellemileg is) nem kétéves-szinten van: 16 kg és a betűk 60-80%-át ismeri. Szórakozásból. Májusban születik az öccse, kíváncsi leszek, ő mit produkál. Ahogyan neki kényelmes lesz, az lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!