Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 10 hònapos a lányom és...

10 hònapos a lányom és már elegem van az idősebbek "ejj biliztetni kellene már" kárálásábol?

Figyelt kérdés
Azòta ezt hallgatom, hogy ülni tud. Szerintem felesleges mèg, bàr ügyes ès èrdeklődik a bili utàn. Ott van a wc mellett, ruhàban ült màr rajta ès olyankor huzogatja a pelusàt le. Nem tudom, pròbàlkozzunk a bilivel? Nem àrtok vele neki?
2014. jan. 2. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:
32%

Felesleges. Ő még kicsi hozzá.

A bilire szoktatás nem azt jelenti, hogy erőszakkal ráültetjük a gyereket és különböző trükkökkel oda is kötjük (mesekönyv, játék, tv stb.). A szobatisztaság tanulása összetett folyamat, fel kell ismernie az ingert, tudnia kell jelezni, vissza kell tartania, az sem árt, ha annyira tud öltözni, hogy egyedül is el tudja intézni a dolgot. Erre egy 10 hónapos sehogyan sem képes.

Vannak ügyesebb, gyorsabb, és vannak lassabb gyerekek, de nagy átlagban 2 éves kor körül érdemes próbálkozni a pelus elhagyásával.

A kicsikédnek egyelőre jó játék, nem baj az, ha ráül, vagy tudja, mire való, de erőltetni felesleges, mert még nem érett rá.

2014. jan. 2. 08:52
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

mutasd meg nekik ezt a cikket... elsőnek teljesen igaza van... nem is értem hogy gondolják hogy 10 hónaposan szobatisztaságra kéne tanítani...

[link]

2014. jan. 2. 09:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Miért kell ezzel foglalkozni ki mit mond? Mondd meg hogy ez magánügy.
2014. jan. 2. 09:51
 4/7 anonim ***** válasza:
10%
9 hós a lànyom,1 hónapja bilizünk. àrtani nem àrtok vele,nem vàrom,h.holnap szobatiszta legyen. ja annyit elérek vele,h.nem fél majd bilibe/wc-be pisilni/kakàlni,mint amirõl itt a szobatisztasàg kérdêskörbem minhen 3. kérdês szól,ên màr boldog leszek,megérte!
2014. jan. 2. 10:41
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Én ezt el szoktam inézni annyival, hogy nem aggódom, valószínűleg iskolás korára már nem hord majd pelenkát.

Ráadásul nálunk a raultetos módszer sem bejövős, a gyerek sajtkukac,1 percig nem marad egy helyben. Ha leveszem a pelust róla, maga alá pisil. Pedig sokszor szól már előre, meg utólag is, hogy termés van. De bilire meg wc-re nagyon ritkán ül, és akkor sem végzi bele a dolgát. Tudja hogy oda kellene, mert szokta mondani hogy wc-be pisil, meg jön is velünk mindig. Majd leszokni róla ha akar. Addig meg inkább veszem a pelust, minthogy egész nap pisit meg kakit mossak a lakásban. Így mindenki nyugodtabb.

2014. jan. 2. 10:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Hát ha érdekli és húzogatja le a pelust, azaz érti az összefüggést, akkor hogyhogy nem adod meg neki a lehetőséget hogy kipróbálja? Mindenkinek jobb.

Javaslom hogy olvass utána a segített szobatisztaságnak, roppant érdekes dolog, nem is értem, miért viszolyognak tőle az anyukák.

2014. jan. 4. 22:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat.Mind hasznos nekem, utolsò èpp tegnap fürdès előtt ràhuppant ès pisilt is.Szòval mèg utâna olvasok a tèmànak....
2014. jan. 5. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!