10 hònapos a lányom és már elegem van az idősebbek "ejj biliztetni kellene már" kárálásábol?
Felesleges. Ő még kicsi hozzá.
A bilire szoktatás nem azt jelenti, hogy erőszakkal ráültetjük a gyereket és különböző trükkökkel oda is kötjük (mesekönyv, játék, tv stb.). A szobatisztaság tanulása összetett folyamat, fel kell ismernie az ingert, tudnia kell jelezni, vissza kell tartania, az sem árt, ha annyira tud öltözni, hogy egyedül is el tudja intézni a dolgot. Erre egy 10 hónapos sehogyan sem képes.
Vannak ügyesebb, gyorsabb, és vannak lassabb gyerekek, de nagy átlagban 2 éves kor körül érdemes próbálkozni a pelus elhagyásával.
A kicsikédnek egyelőre jó játék, nem baj az, ha ráül, vagy tudja, mire való, de erőltetni felesleges, mert még nem érett rá.
mutasd meg nekik ezt a cikket... elsőnek teljesen igaza van... nem is értem hogy gondolják hogy 10 hónaposan szobatisztaságra kéne tanítani...
Én ezt el szoktam inézni annyival, hogy nem aggódom, valószínűleg iskolás korára már nem hord majd pelenkát.
Ráadásul nálunk a raultetos módszer sem bejövős, a gyerek sajtkukac,1 percig nem marad egy helyben. Ha leveszem a pelust róla, maga alá pisil. Pedig sokszor szól már előre, meg utólag is, hogy termés van. De bilire meg wc-re nagyon ritkán ül, és akkor sem végzi bele a dolgát. Tudja hogy oda kellene, mert szokta mondani hogy wc-be pisil, meg jön is velünk mindig. Majd leszokni róla ha akar. Addig meg inkább veszem a pelust, minthogy egész nap pisit meg kakit mossak a lakásban. Így mindenki nyugodtabb.
Hát ha érdekli és húzogatja le a pelust, azaz érti az összefüggést, akkor hogyhogy nem adod meg neki a lehetőséget hogy kipróbálja? Mindenkinek jobb.
Javaslom hogy olvass utána a segített szobatisztaságnak, roppant érdekes dolog, nem is értem, miért viszolyognak tőle az anyukák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!