Lassan 3 éves lányom hallani nem akar a szobatisztaságról, mit csináljak?
2 hónap múlva lesz 3 éves. Kb. 1 éve folyamatosan elő elő hozom a bili témát, millió dolgot megpróbáltam már, van itthon 2 fajta bili, sok szép mesefigurás bugyi a kedvenc mesefiguráival, wc szűkítő, bilidalt hallgattunk, megnéztük az "Elmo felejtsd el a pelus" mesét, szóval tényleg mindent kipróbáltam. De semmi. Dührohamot kap, a bilire rá sem akar ülni, a vécén rugdos, csapkod. Sír.
Férjem nagyon megbántott minap, azt monda, hogy az én kudarcom, hogy a lányunk még nem szobatiszta, mert az összes vele egykorú gyerek már rég az. Nem tudom mit csináljak, tanácstalan vagyok. Még nem ovis, csak jövő szeptemberben megy oviba.
Minden tippet és tanácsot elfogadok.
Köszi a tippet:)
Igen, másfél évesen már tök nagy lelkesedéssel ült a bilin, aztán megszületett a tesó és utána már hallani nem akart róla. Én is ebben látom a dolog nyitját. Sőt mi több, sokszor kéredzkedik fel a pelenkázóra, hogy ott tegyem őt tisztába....
Ez teljesen normális.Ilyenkor a nagyobb gyerek vissza megy babába!!Nálatok ez a pelenka dolog, valakinél visszafigyel ilyenkor a cumisüveg..stb.Én kislányom állandóan etette magát mikor elkezdtem a kicsinál a hozzátáplálást.
Úgy hogy nyugodj meg,ne erőltess semmit, párodat szereld le, és légy a végletekig következetes.
4-es voltam megint.
Nálunk is a kistesó zavart bele a dologba. FebruArba lesz 3 éves a kisfiam, és volt már nyáron próbálkozásunk, azt hittem menni fog a dolog, de aztán visszafejlődött.
Most 1 hete kérte, hogy vegyem le a pelust, és az első 1-2 nap baleset után, mondhatom, hogy szobatiszta lett.
Eröltetni felesleges, szerintem ő is magától fog szólni, ha készen áll rá. Amúgy a ferjem zenélős bilit vett neki, az nagyon tetszik neki, és ha a bilibe kakil, mindig megnézzük, hogy mihez hasonlít a kaki.
Ezen kívül a bilibe vagy wc- be pisilésért 1 matrica, kakiért 2 matrica jár.
Ha nem derült volna ki, azért írtam a tórténetünket le, hogy ne aggódj egyik napról a másikra is megtörténhet. Néha egy- két gondolatot elhinteni a szobatisztaságról, de semmi erőszakoskodás.
Van amelyik gyerek előbb lesz szobatiszta, van amelyik később. Ez olyasmi mint a mozgásfejlődés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!