Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Nem elég érett hozzá?

Nem elég érett hozzá?

Figyelt kérdés

Kislányom november végén lesz 3 éves, decembertől kezdhetné az ovit. Okos, értelmes kislány, de a szobatisztaság eddig teljesen hidegen hagyta.

Gondoltam, hogy várom a csodát (védőnő is ezt javasolta), és majd ő szól, hogy nem kell már neki a pelenka, de látszólag őt egyáltalán nem zavarja a pelus, sőt szereti is.

Kb. 1 hónapja próbáltam, hogy nem adok rá pelenkát, aminek az lett az eredménye, hogy bepisilt, majd közölte velem, hogy adjak rá száraz ruhát. Úgy gondoltam ennek így nincs sok értelme, így visszaadtam rá a pelust is.

Most, hogy 1,5 hónap választja el az ovitól, már kezdtem nagyon azt érezni, hogy nem tettem meg mindent az ügy érdekében, ezért 5 napja nem adok rá itthon pelenkát csak alváshoz. Most ott tartunk, hogy ha ráültetem a WC-re, akkor belepisil, de magától előre nem szól. Becsorog a pisi, és akkor jó esetben kiabál közben és áll egy helyben.

Szerintetek érdemes ezt így erőltetni, vagy hagyjam a dolgot? Igazából nem égető, hogy kezdje az ovit, itthon vagyok a kistesóval, csak miatta sajnálnám, mert nagyon várja már hogy mehessen.

2013. okt. 20. 23:13
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi Neked is a választ! Mindenképpen beszélek majd az óvónővel, bár nem hinném, hogy bevennék a lányomat így, mivel tudják, hogy itthon vagyok a tesóval.
2013. okt. 22. 21:03
 12/12 anonim ***** válasza:
aha, hát igen, más a szitu, az tény, de meg kell próbálni, ha olyan az óvónő, tudja jól, hogy ez csomó gyereknél így van, hátha segít Nektek ebben...kérd, hogy legalább 1-2 hónapig próbálkozzatok meg, és ha nem, akkor kiveszed...úgyis tök hamar látszik ez...
2013. okt. 23. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!