Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Nem elég érett hozzá?

Nem elég érett hozzá?

Figyelt kérdés

Kislányom november végén lesz 3 éves, decembertől kezdhetné az ovit. Okos, értelmes kislány, de a szobatisztaság eddig teljesen hidegen hagyta.

Gondoltam, hogy várom a csodát (védőnő is ezt javasolta), és majd ő szól, hogy nem kell már neki a pelenka, de látszólag őt egyáltalán nem zavarja a pelus, sőt szereti is.

Kb. 1 hónapja próbáltam, hogy nem adok rá pelenkát, aminek az lett az eredménye, hogy bepisilt, majd közölte velem, hogy adjak rá száraz ruhát. Úgy gondoltam ennek így nincs sok értelme, így visszaadtam rá a pelust is.

Most, hogy 1,5 hónap választja el az ovitól, már kezdtem nagyon azt érezni, hogy nem tettem meg mindent az ügy érdekében, ezért 5 napja nem adok rá itthon pelenkát csak alváshoz. Most ott tartunk, hogy ha ráültetem a WC-re, akkor belepisil, de magától előre nem szól. Becsorog a pisi, és akkor jó esetben kiabál közben és áll egy helyben.

Szerintetek érdemes ezt így erőltetni, vagy hagyjam a dolgot? Igazából nem égető, hogy kezdje az ovit, itthon vagyok a kistesóval, csak miatta sajnálnám, mert nagyon várja már hogy mehessen.

2013. okt. 20. 23:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes "erőltetni". Nem minden gyerek lesz egyik napról a másikra szobatiszta. Azt tudja, hogy ha rendszeresen bepisil, akkor nem mehet oviba? Lehet, hogy ez is motiválná.
2013. okt. 20. 23:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Igen, tudja, hogy csak akkor mehet oviba, ha nem hord már pelenkát. Szokta is mondogatni. Aztán lehet, hogy nem veszi teljesen komolyan, mivel volt a nyáron 3 nyílt nap, amikor mehettek együtt játszani, és akkor még volt rajta pelenka. Az utolsó ilyen alkalommal direkt elmondattam neki az óvónővel is, hogy legközelebb már csak pelenka nélkül mehet.
2013. okt. 20. 23:27
 3/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sokat segitene, ha latna az oviban, hogy a gyerekek nem viselnek pelenkat - az egyik b.nom 3 es fel evese igy szabadult meg a pelenkatol egy nap alatt. Tok ciki volt neki, hogy mindenki klotyora jar o meg...

Ha megteheted ultesd a wc/bilire 15-20 percenkent. En ezt tettem. Sokszor el vannak foglalva, vagy csak nem erzi, vagy a franc sem tudja mi van a fejukben....

En ezt tettem es arra is raszoktattam, hogy mielott elmegyunk valahova, elmegyunk wc-re.

2013. okt. 21. 05:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Nálunk úgy oldódott meg az éjszakai szobatisztaság 3 évesen (a nappali már bő fél éve megvolt), hogy beígértem neki a Barbie-t, amit annyira nagyon szeretett volna megkapni. :D Mondtam, ha 3 napig nem pisilsz be, elmegyünk a játékboltba, és megveheti. :) Már aznap éjjel nem pisilt be, és várta, hogy menjünk. :) Zsarold meg. Jobban mondva szép szóval jutalmazd meg. :) Nálunk olcsóbb volt a Barbie, mint egy csomag pelus...:)
2013. okt. 21. 06:17
 5/12 anonim ***** válasza:

Nekem a bölcsiben mondta a gondozó nő, hogy szerinte egy kicsit erőltetni kéne a gyereket. Az első héten nem szólt, ha nem küldték el (illetve itthon én) időben, akkor bepisilt. Következő hétfőn mondtam bölcsiben, hogy ennek én így nem látom értelmét, mert nem ő szól, hogy pisilni kell, egyszerűen csak elmegy, ha szólunk neki. Mondták, hogy nem baj. És azon a héten nagyon sokszor szólt már, hogy mennie kell. A harmadik héten már nem is pisilt be. A negyedik héten szerda este kérte a lányom, hogy ne adjak éjjelre se pelust. Azóta nincs. Mondjuk az éjjeli pelus már száraz volt előtte is pár napig. Vagyis cirka 4 hét alatt szobatiszta lett éjjelre és nappalra is.

Én még vártam volna, de mivel a gondozó nő mondta, gondoltam ő jobban ért hozzá. :)

2013. okt. 21. 06:34
 6/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, már épp kezdtem feladni, de most újra lelkes lettem :) Próbálkozunk még, aztán meglátjuk.

Oviba szerintem így nem vihetem, de van neki 2 nagyobb unkatesója és egy kis barátnője, ők a példaképek, de az sajnos nem sokat segített, hogy ment velük WC-re. Jó lenne, ha legalább a pisi dolog rendeződne, a kakival szerintem még jobban meg fogunk küzdeni, mivel korábban szorulásos volt, így mostanában szereti félálomba (pelenkába) intézni a dolgot.

Különben most sajnálom, hogy nem bölcsis a lányom, mert ott tényleg ismerik a gyereket és érdemben tudnak tanácsot adni ezzel kapcsolatban, nem úgy, mint pl. a védőnő, aki egy évben egyszer látja.

2013. okt. 21. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, annak hogy becsorog és szól hogy pisis, (azaz zavarja!), tessék örülni. Így kezdődik.

Eleinte igenis félóránként rá kell kérdezni, sőt, szólni neki hogy gyere próbálj pisilni. Wc, bili, ami szimpatikusabb. Lehet motiválni azzal, hogy ha nem pisil be, akkor nézze csak meg, ez a szép ilyenolyan harisnyanadrág egész nap rajta lehet, nem kell kicserélni.

Rá kell szánni most pár hetet-hónapot, jobban kell rá figyelned.

2013. okt. 22. 01:01
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is a választ! Én örülök már mindennek :) Motiváció megvan, ma reggel is kapott tőle puszit a szép bugyija :) Mondtam neki, hogy akkor lehet rajta sokáig (azaz ma), ha vigyáz rá és nem pisili össze. Különben ha sűrűn WC-re teszem, akkor szinte mindig pisil bele, ha nem, akkor mondja is, hogy nem kell. Igazából azért bizonytalanodtam csak el, mert ahogy utána olvastam sok helyen írták, hogy ha nem szól magától, nem ér oda a WC-re, akkor még nem elég érett hozzá. De mivel eddig csak olyan választ kaptam, hogy folytassuk, így nem adom fel! Különben szerintem sokszor az is a gond, hogy mikor becsorog a pisi annyira ledöbben, hogy elfelejt futni a WC-re, hiábba mondom neki.
2013. okt. 22. 10:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Na elírtam, szóval hiába mondom neki...
2013. okt. 22. 10:29
 10/12 anonim ***** válasza:

Dettó így voltam a lánnyommal, augusztusban töltötte a 3-at, és szeptemberben kezdte az ovit.

Egész nyáron pelus nélkül volt, de semmire nem jutottunk, tiszta ideg voltam már, pedig amúgy nem izgatott ez a téma, de mivel nekem muszáj volt már dolgoznom menni, így ideges voltam, hogy mi lesz.

Képzeld el, hogy beszéltem az óvónővel, és azt mondta bevállalja így is, adjunk neki 1 hónapot, mert az pvi nagy húzóerő...

és 2 hét se telt el, a lányom teljesen szobatiszta lett...az óvónő azt mondja, hogy ő semmit se csinált, de én nagyon hálás vagyok azért neki...:-)

lehet nálatok is így lenne...sok szülőtől hallom, hogy neki sem sikerült, de a mamánál, keresztanyunál, oviban igen...

2013. okt. 22. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!