Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Itt az eperszezon hogyan kell...

Kutiné Bicsák Éva kérdése:

Itt az eperszezon hogyan kell eper lekvárt csinálni mennyire kell érett eper hozzá?

Figyelt kérdés
válaszotokat köszönöm Kutiné
2012. máj. 29. 06:00
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én dzsem fix-el szoktam eltenni. Jól érett epret megmosom folyóvízben, egy tálba teszem, és kézzel összemancsingolom. Ezután úgy járok el, ahogy a dzsem fixes tasakon le van írva. Citromlét is szoktam bele tenni. Nagyon finom, de van aki nem így készíti, hallgass meg másokat is.
2012. máj. 29. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Minél frissebb epret csinálj, 1-2 nap alatt képes összeszottyanni.

Én összefőzöm egy edényben, amíg szépen be nem sűrűsödik magától kicsit, a cukrot csak ekkor adom hozzá, ezzel még együtt főzöm kicsit, az állagán már látom ha jó.

Előzőleg kifőzött üvegekbe töltöm, lezárom, és pokrócok közé dunsztba teszem.

Mindenki másképp csinálja. Én pl. a lekvárokat mindig így csinálom, soha nem használok hozzá semmi adalékot, tartósítót.

2012. máj. 29. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
Én szintén dzsem fix-et szoktam használni, a 3:1-hez változatot, mert kevés cukor kell hozzá. Én a megmosott megtisztított epreket le szoktam turmixolni, bele a dzsem fix és a cukor, forrás után még pár percig kell főzni, mehet az üvegbe és nem kell dunsztolni.
2012. máj. 29. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!