Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogyan lehet 1 eves korara...

Hogyan lehet 1 eves korara szobatiszta a gyerek?

Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy ez lehetseges, de hogyan?? Most 7 honapos es ulni is alig tud... ultessem ra azert, hadd szokja?

2013. szept. 13. 16:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

A férjem unokabátyjának a gyerekei 1 évesen már bilibe pisiltek, kakáltak és ők szóltak!! Úgyhogy nem mese habbal.

Az nagyobb fiú, a kisebb kislány. Soha nem voltak erőltetve, nem szerették a pelenkát. A kislány meg imádott a bilin ülve játszani :)

Az én fiam is 2 éves elmúlt mikor levettem róla a pelust. Szerintem ne ültesd rá, ha még nem ül biztosan!

2013. szept. 15. 20:33
 12/13 anonim ***** válasza:
Szobatiszta nem nagyon. Viszont ha EC-nek, akkor egész hasonló az eredmény, hiszen pelus nélkül van és bilibe/mosdóba/wc-be pisiltetik/kakiltatják. Azért nem szobatisztaság ez, mert a baba nem tudatosan jelez, nem is nagyon tudja visszatartani a pisit, hanem arról van szó, hogy az Anyuka figyeli a jelzéseit (ezek önkéntelen jelzések) és a baba is rá tud arra állni, hogy reflex szerűen akkor pisiljen, ha épp biliztetik. Én nem próbáltam, de több embertől hallottam, hogy igen, valami ilyesmi a lényege. Valódi szobatiszta gyereket egy éves korára még nem hallottam. Bár az én fiam szigorúan véve "egy évesen" az volt, de inkább a kettőhöz volt közel (két hónap híján). Én nem szoktam így mondani, hogy akkor már egy évesen az volt, de el tudom képzelni, hogy valaki ilyen módon csúsztat. De, hogy valóban 12 hónaposan? Azt nagyon nem tudom elképzelni
2013. szept. 19. 07:59
 13/13 anonim ***** válasza:
14 hónapos a kislányom, és én is próbálom szobatisztaságra szoktatni. Kb 9 hónapos kora óta ültetem rá a bilire. Mikor már biztonságosan tud üli, el lehet kezdeni. Nagyon hosszú folyamat, és sok türelem kell hozzá. Van úgy hogy nincs kedve, akkor nem szabad erőltetni. Nekünk elég sok sikerélményünk volt már. Mindig megdicsérem, ha produkál a bilibe. Most már tudja mi az a kaki és pisi. Egyszer kétszer már hozta is a bilit vagy mondta, hogy "bili".
2013. okt. 29. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!