Szobatisztaság? (Többi lent)
Amit leírtál, abbol egyértelmüen az derül ki hogy nem érett a szobatisztaságra.
Èn nem eröltetném, és biztos lehetsz ha nem erölteted, nem foglalkozol vele akkor kb 6 hónapon belül a teljesen egyedül egyik napról másikra szobatiszta lesz. Ha körbe ugrálod aggodod, erölteted akkor még 4 évesen is be fog menni a gatyába.
Két lányom van, az egyik 2 évesen a másik 3 évesen lett szobatsziszta, egyik napról másikra.
ne izgulj,változni fog!
Unokaöcsém 3 éves és pár hónapos volt mikor egyik napról a másikra szobatiszta lett,addig pelusos volt.
Van egy ismerős kisfiú,ő decemberben lesz 3 és rá sem ül se a wc-re,sem a bilire, még talán egyszer sem pisilt bele!
szóval várj még,persze mondogasd neki, de ilyen korban általában már pár nap alatt megy az átállás.
Tudom,frusztráló tud lenni a környezet,de nem tudsz mit tenni,mert ha erőlteted annál rosszabb...
2. vagyok,én mondogatnám azért,meg kérdezgetném,meg legyen elöl a bili,de csak úgy ha éppen a helyzet megkívánja.
Pl anya megy pisilni,neked kell,szeretnél ráülni?vagy ilyenek...ne legyen "tabu",de ne is arról szóljon a napotok,hogy mindig megkérdezed.
Szia!
Szerintem nem kell aggódnod, jó úton haladtok. A mi kislányunk 2 éves 4 hónapos, egy hete kezdte, hogy ráül a wcre, de nem produkál bele semmit. A bili szóba sem jöhet nála. Nyáron próbáltuk kint az udvaron a bugyiban szórakozást, de amikor jött a pisi, megijedt, hogy végigfolyik a lábán (eleve nem szereti a vizet, nem szeret fürödni, valamiért nem tetszik neki csecsemő kora óta), plusszban még meleg is és elkezdett sírni, sikítani. Végül odáig jutottunk, hogy inkább visszatartotta. Egy hét után úgy döntöttünk, nem csináljuk, így nincs értelme. Ha van pelusa, szól, hogy pisi, kaka, de mindig csak utána. Mint mondtam, addig már eljutottunk, hogy legalább ráül. Én nem eröltetem, ha megérett rá, leszokik.
Elsöszülött lányunk, aki most lesz 5 éves, 13 hósan ráült a bilire, onnantól fogva kaka csak a bilibe, pisihez még kellett a pelus 2 és fél éves koráig.
Keresztlányomnál az anyja másfél éves korától eröltette a bilizést, 2 héttel ovikezdés elött, 3 évesen lett szobatiszta, majdhogynem egyik napról másikra. Amíg anya eröltette: kaka szétkenve a falon, kaka visszatartva, pisilés bárhol a lakásban, ahol ráérkezett ...
Szerintem jól csináltok mindent, kell a dicséret, együtt kivinni a wcre... ne aggódj, türelem.
7. vagyok
Szerintem se hanyagoljátok a témát teljes mértékben, de nem is kell erőltetni. Mi már tavsztól próbáltunk a kislányunk "lelkére beszélni", de mindig határozott nem volt a válasz. Engem is idegesít a család részéről a "neked még van pelusod" téma, de megpróbálom ignorálni. Jönnek az okos tanácsok, meg a majd én megmutatom hogy kell dolgok, de mi tudjuk hányadán állunk dolgokkal és ha most még nem érett meg rá, akkor nem és kész. Senki nem maradt még pelussal a fenekén.
lányom 3 éves múlt, 4 hónapja pelus nélkül van, és 4 hónapja nem megy nekünk se..:-((
Már az ovi is elkezdődött(hála égnek bevették így is!!!), és nem szól...
Én is levittem már az orvoshoz, de azt mondta nem érett, nem küldött sehová...
Mióta ez van, én is kiírtam már ide 1-2 kérdést, meg ugye a tapasztalt anyukákkal a játszón minden nap ezt kérdezgetem, és azt mondják ne adjam vissza rá(a lányom már nem is engedi, mert azt mondja, hogy ő már nagy, és szól...de nem szól, de ne is törődjek vele..
Az ovi is ezt mondja...szóval nyugi!! :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!