Hogyan zajlik a szobatisztaság folyamata?
Akkor beszélünk szobatisztaságról, ha a gyerek felismeri időben, hogy kell neki pisilni, majd azt bilibe, wc-be elintézi és ha úgy van, hogy tartani kell, akkor bilihez érésig vissza tudja tartani.
Ha valaki megvárja a teljes érettséget, akkor ez a pelenka levételtől számított pár nap, vagy max. 2 hét.
Aki akkor elkezdi a szoktatást, míg nem érik meg rá teljesen, azoknál el szokott tartani akár több hónapig is. Csak annak igazából nem sok értelme van...
Én soha nem erőltettem. Magától kezdte el, de ennek már 2 hónapja. Még most sem 100%-os, igaz egész nap bugyipelusban van, de a pisi eleje napi 2-3x a pelusba megy (ezért nem vettem le még róla) Kaka viszont 1,5 hónapja mindig bilibe.
A boltban megtetszett neki 1 bili, megvettük, mert a WC-re már előtte is felült saját kérésére és szinte mindig pisilt/kakált bele. Ha kell neki akkor bemegy a fürdőszobába, lehúzza a nadrágot és a "bugyit" ráül és ha végez akkor szól nekem.
De ő még csak 21 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!