Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hogyan zajlik a szobatisztaság...

Hogyan zajlik a szobatisztaság folyamata?

Figyelt kérdés
A kezetektől mennyi idő múlva lett teljesen szobatiszta a gyereked? Az első próbálkozás után mikor sikerült napi 1-2 pisit a bilibe üríteni? Gyakran rá kell ültetni vagy meg kell várni, amíg szól magától, hogy pisi?
2013. aug. 31. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Meg kell várni, amíg magától szól. Amíg nem érett a szobatisztaságra, az erőltetéssel az ellenkező hatást érheted el. Ez nem lóverseny, hogy mielőbb célba kell érni.
2013. aug. 31. 19:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Akkor beszélünk szobatisztaságról, ha a gyerek felismeri időben, hogy kell neki pisilni, majd azt bilibe, wc-be elintézi és ha úgy van, hogy tartani kell, akkor bilihez érésig vissza tudja tartani.

Ha valaki megvárja a teljes érettséget, akkor ez a pelenka levételtől számított pár nap, vagy max. 2 hét.

Aki akkor elkezdi a szoktatást, míg nem érik meg rá teljesen, azoknál el szokott tartani akár több hónapig is. Csak annak igazából nem sok értelme van...

2013. aug. 31. 19:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Én soha nem erőltettem. Magától kezdte el, de ennek már 2 hónapja. Még most sem 100%-os, igaz egész nap bugyipelusban van, de a pisi eleje napi 2-3x a pelusba megy (ezért nem vettem le még róla) Kaka viszont 1,5 hónapja mindig bilibe.

A boltban megtetszett neki 1 bili, megvettük, mert a WC-re már előtte is felült saját kérésére és szinte mindig pisilt/kakált bele. Ha kell neki akkor bemegy a fürdőszobába, lehúzza a nadrágot és a "bugyit" ráül és ha végez akkor szól nekem.

De ő még csak 21 hónapos.

2013. szept. 1. 08:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem a bölcsiben mondta a gondozó nő, hogy szerinte meg kellene próbálni. Az első héten csak akkor pisilt a lányom bilibe, ha elküldtem. Még mondtam is a bölcsiben, hogy így ennek nem igazán van értelme. A második héten már szólt, a harmadik héten már nem volt baleset sem. A negyedik héten pedig ő maga kérte, hogy éjjelre se adjak pelenkát. Vagyis ő 4 hét alatt éjjelre és nappalra is szobatiszta lett. Kaki és pisi ügyben is. Mondjuk ő ekkor már 2 év 4 hónapos volt. Előtte nem is érdekelte, így nem is erőltettem soha.
2013. szept. 1. 08:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Fiamnál ugy volt,hogy egyik nap levette és szólt,hogy neki az már nem kell,pár nap alatt nappalra szobatiszta lett,és nemsokára éjjelre sem kellett neki!
2013. szept. 3. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!