Hogy kell elkezdeni a szobatisztaságra szoktatást?
Az első és legfontosabb szabály, hogy szobatiszta csak és kizárólag akkor lesz egy gyerek, ha idegrendszerileg érett lesz rá. Ha a szülő felismeri az érettség jeleit. És csak akkor érdemes elkezdeni, mert akkor lesz belőle valami.
És egy gyerek idegrendszere erre általában 2 éves korban lesz érett, ritka kivétel az, hogy előbb, sőt elég sok gyerek inkább 2 és fél éves korában.
Szóval ha 1 éves a gyereked, akkor még felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni.
Az nem szobatisztaság, hogy mikor a szülő úgy gondolja, hogy óránként ráülteti a bilire és vagy sikerül bele vagy nem...
Majd ha a gyerek felismeri az ingert, hogy kell neki és azt időben tudja jelezni és vissza is tudja a dolgot tartani, míg a bilihez ér, na majd akkor. És ezt hidd el nekem, hogy egy 1 éves nem tudja!:)
egyszer megpróbáltam a lányomat leszoktatni 1,5 évesen nem sikerült.
majd 2 éves kora után 1-2 hónappal ráálltam a jó időben és 2 hónap alatt szobatiszta lett teljesen.
de bele adtam apait anyait,hogy leszokjon.
odatettem magam rendesen persze meg is lett az eredménye :)
nem értem mi ez a " 2 és fél éves koráig várj" szöveg.. én 1 évesen úgy totyogtam a bilihez ahogy csak illik :)
20/L
Kedves utolsó!
Azért ezt ne hidd el, hogy pont így is volt.
Annak idején nagyon sok kisgyerek volt 1 évesen szobatiszta.
Mert fogta anyuka és óránként ráültette a bilire és addig ott ült a gyerek, míg bele nem pisilt vagy kakilt. És nem kellett pelenka.
Csak hogy nem ezt hívják szobatisztaságnak.
Hát tökre nem mindegy, hogy hogyan.
Ugyanis ha 1 évesen beraktak volna az óvodába és nem ültettek volna bizonyos időközönként a bilire vagy a wc-re, akkor bizony oda pisiltél vagy kakiltál volna, ahol éppen lettél volna. Ha a terem közepére, akkor oda.
Ugyanis felnőttként sem akkor megyünk wc-re, mikor gondoljuk, hanem mikor kell. És a lényeg, hogy a gyerek érezze, hogy mikor kell neki menni.
És ezt egy 1 éves gyerek nem tudja.
De kérdezzetek meg erről egy szakembert. Ő sem fog mást mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!