Normális az ilyen mértékű szobatisztaság 3,5 éves kislánynál?
Szia. Nekem is hasonló helyzet volt, csak nekem annyi különbséggel, hogy mikor nekiálltam, hogy a bilit használja, akkor már nem akart pelusba kakilni sem. Ő előbb tanult meg bilibe kakilni, mint pisilni. Mikor érezte, hogy kakilni kell, akkor szólt és ráültettem a bilire. Ült is rajta szépen, de 5 perc után mondta, hogy nem kell. Visszaadtam rá a pelust mert a pisinél akkor még nem szólt. Majd egy negyed óra múlva megint szólt hogy kakilnia kell. Akkor is ráültettem és nem ment neki. Ez ment napikig. Volt hogy 3 napig nem kakilt mert hogy akkor Ő már nem volt hajlandó pelusba sem kakilni meg bilibe sem. Jobban mondva próbálkozott a pelussal, csak neki ez nem jött össze. Neki ki kellett találni egy helyet ahova el tud bújni és ahol senki nem zavarja. Ilyenkor nem szólunk hozzá meg nem is nézünk rá :D. És láss csodát egyszer csak sikerült. Utána már nagyon könnyen ment a pisi dolog is és onnantól, hogy ezt megszokta, már minden nap kakil.
Lehet, hogy zavarja, hogy amikor rájön a kakilhatnék, akkor megzavarod a pelus dologgal. Legalábbis én ezt vettem észre az én lánykámnál. Rakd le a bilit egy megszokott helyre, és adj rá egy bugyit. Mond meg neki, hogy ha kell vmit, akkor ott a bili intézze egyedül. Nálunk így sikerült. :D lánykám februárban múlt két éves és nagyon szépen megértette..
Sok sikert nektek is :D
Épp a napokban mesélte a védőnő, hogy van olyan gyerek, aki még 5 évesen is csak pelusba tud kakilni. Annyit fűzött hozzá, hogy nem megszokott, de az is normális!
Szóval próbálkozz, de ne aggódj közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!