Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Normális az ilyen mértékű...

Normális az ilyen mértékű szobatisztaság 3,5 éves kislánynál?

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen annyi hibája van a mi teljes szobatisztaságunknak, hogy nem kakil se bilibe, se wc-be, csakis pelenkába. Néha próbálkozik vele, de néhány perc után azt mondja, hogy ez neki így nem megy inkább pelenkát kér. Azt mondja, hogy majd ha egy kicsit nagyobb lesz...Már elég régóta nincs szüksége éjszakára se pelenkára. A pisivel nincs gond, mindig szól és wc-be pisil és idegen helyen sincs ezzel gond. Egyedül ezzel a pelenkába kakilással nem tudok mit kezdeni. Értelmes és tudja, hogy oda kellene, de valamiért még mindig jobb neki a pelenka. Lehet, hogy az volt a gond, hogy türelmesen vártam? vagyis még mindig várok.

#szabatisztaság
2013. jún. 1. 08:59
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia. Nekem is hasonló helyzet volt, csak nekem annyi különbséggel, hogy mikor nekiálltam, hogy a bilit használja, akkor már nem akart pelusba kakilni sem. Ő előbb tanult meg bilibe kakilni, mint pisilni. Mikor érezte, hogy kakilni kell, akkor szólt és ráültettem a bilire. Ült is rajta szépen, de 5 perc után mondta, hogy nem kell. Visszaadtam rá a pelust mert a pisinél akkor még nem szólt. Majd egy negyed óra múlva megint szólt hogy kakilnia kell. Akkor is ráültettem és nem ment neki. Ez ment napikig. Volt hogy 3 napig nem kakilt mert hogy akkor Ő már nem volt hajlandó pelusba sem kakilni meg bilibe sem. Jobban mondva próbálkozott a pelussal, csak neki ez nem jött össze. Neki ki kellett találni egy helyet ahova el tud bújni és ahol senki nem zavarja. Ilyenkor nem szólunk hozzá meg nem is nézünk rá :D. És láss csodát egyszer csak sikerült. Utána már nagyon könnyen ment a pisi dolog is és onnantól, hogy ezt megszokta, már minden nap kakil.

Lehet, hogy zavarja, hogy amikor rájön a kakilhatnék, akkor megzavarod a pelus dologgal. Legalábbis én ezt vettem észre az én lánykámnál. Rakd le a bilit egy megszokott helyre, és adj rá egy bugyit. Mond meg neki, hogy ha kell vmit, akkor ott a bili intézze egyedül. Nálunk így sikerült. :D lánykám februárban múlt két éves és nagyon szépen megértette..

Sok sikert nektek is :D

2013. jún. 1. 11:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Épp a napokban mesélte a védőnő, hogy van olyan gyerek, aki még 5 évesen is csak pelusba tud kakilni. Annyit fűzött hozzá, hogy nem megszokott, de az is normális!

Szóval próbálkozz, de ne aggódj közben.

2013. jún. 1. 12:01
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! akkor azért finoman próbálkozok, hátha nem húzzuk el 5 éves korig :).
2013. jún. 2. 14:51
 14/15 anonim ***** válasza:
a lányomnak 4 évesen sikerült leszoknia erről.Viszont annyira székrekedős hogy én semmilyen drasztikus módszert nem mertem alkalmazni.Csak mondogattam neki.Mindig pelust kért kaka előtt.Egy este alvásból felébredt ezzel hogy :bilibe akarok kakálni.Úgy rohantam a biliért.Nem értem mi kattant be neki pont aznap este.Már rég vártunk erre.Azóta mindig wc-be kakál.
2013. jún. 3. 15:49
 15/15 anonim ***** válasza:
nálunk is ez a helyzet kedves kérdező mint nálatok, csak az én lányom aug-ban lesz 3 éves. ő is szól hogy adjak rá pelenkát, aztán el is bújuk, fél perc sem telik el és jön hogy kakilt. én volt hogy nem adtam rá egész nap pelenkát, inkább nem kakilt aznap a lányom. volt olyan is hogy este már sírt hogy adjak pelust...persze hogy adtam neki, az én szívem fájt már érte. olvastam én is többször már hogy óvodások és otthon kakilnak a gyerekek pelenkába este...mi akármit ígértünk, bármit tettünk nem akar bilibe kakilni., megmondani sem tudja hogy miért nem.....drasztikusabban én sem akarok fellépni mert hallottam olyanról hogy szorulásos lett a gyerek, mert erőltették a bilit....szóval türelem, én még várok...
2013. jún. 4. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!