2 éves a fiam, és egyszerűen nem akar szobatiszta lenni, pedig már készen áll rá, testileg, és szellemileg is!?
ha nem akar akkor még nem áll készen rá
még van 1 éved ne pánikolj és ne kényszeritsd rá
Mi az, hogy készen áll rá szellemileg és testileg?
Mert alapvetően, ha készen áll rá, akkor le is szokik róla.
Én szabadon hagytam a lányomat, hagy járkáljon pelus nélkül. Elmondtam, hogy szóljon, ha kell pisilnie. Volt néha baleset, de 2 hét alatt szobatiszta lett.
Amúgy a nyár lehet még a "mentsvár", mert akkor sok gyerek könnyebben leszokik, ha a jó meleg időben pucéran szaladgálhat, úgyhogy elkésve még nem vagytok az oviig.
Szia!
Először is: nyugi!
Jön a nyár, akkor majd szaladgálhat egy szál kisgatyában. Ha látja, mi történik "odalent", más szemmel fogja látni a dolgokat. A záróizmok szabályzásának "megtanulását" nem tudod siettetni.
Meg fogod te is látni, hogy két-három hónap alatt mekkorát tudnak fejlődni.
A bölcsi abszolút nem jó, mert ott inkább bepelenkázzák a gyerekeket, hogy ne legyen velük gond.
Lányaim kétévesen lettek szobatiszták nappalra, igaz mindketten nyári születésűek. A fiam decemberi, na ő 2,5 évesen lett szobatiszta, szintén nyáron.
Remélem, segítettem.
Nézd, ha egy gyerek idegrendszerileg megérik a szobatisztaságra, az szobatiszta lesz. Amelyik meg nem érett rá, az meg nem lesz az.
Nem lehet, hogy te azt hiszed, hogy érett rá, pedig nem az és csak görcsölsz rajta, hogy így nem mehet majd oviba, meg stb? Az én fiam 2 és fél éves és nem szobatiszta. Akkor most legyek én is kétségbeesve? Nem vagyok, mert látom rajta, hogy még nem teljesen kész rá. Közel vagyunk, de még nem a teljes érettség van.
Milyen jelei vannak, hogy készen áll rá? Felismeri a pisi és kaki ingert? Tudja előtte időben jelezni és vissza tudja tartani addig, amíg a bilire vagy a wc-hez nem jut el? Nincs baleset? Mert ha ezek nem teljesülnek, akkor az a gyerek még nem érett a szobatisztasághoz.
Egyébként az óvoda 3 éves kortól van, minimum 2 és fél éves gyereket vesznek csak be az óvodába, ha van hely és szobatiszta, előtte nem. A tiéd még csak 2 éves. Tehát minimum fél év, de amúgy 1 éve van arra, hogy szobatiszta legyen. Akkor hova a sietség?
Ez nem tanulás és akarás kérdése, hanem a gyerek egyéni idegrendszeri érettségéé.
Figyelj.. 3 éves kortól kötelező, ok..
De a gyerek addigra nappalra szobatiszta lesz, hidd el.. éjszakára pedig nem érdekes, hisz azt nem kérdezik, és éjszaka otthon van amúgy is.
Az egyik bölcsistárs nálunk (4 évesek elmúltak mostmár ovisok!) még éjszakára mindig pelenkás... és szerintem itt már az anyja a hibás, mert nem meri pelenka nélkül lefektetni. És oviba jár, együtt a lányommal. Nappalra persze szobatiszta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!