Mit csináljak, ha kislányom nem akar ráulni se a wc-re se a bilire és nem is szól, hogy pisi vagy kaki lesz? Szeptemberben lesz 3 éves, hogy lesz így az ovi kezdésre szobatiszta?
pont mintha az én lányom olvasnám...
jó kérdés mi lesz, én csak várok, erőszaloni nem fogom! van még pár hónapunk+még reméljük jó idő, hogy a kertben egy szál nuniban tudjon lenni :) Szóval ha megérett rá az lesz, nem gond ha még nem szobatiszta. Minden gyerek másként érik ilyen szinten, ez nem IQ kérdése hál istennek! szóval kitartás! ( magamnak is :) )
Szerencsés vagyok , mert 2 hét alatt elhagytuk a múlt nyáron a pelust. A védőnőnk azt mondta, az a titka, hogy ha már egyszer levettem, nem szabad visszaadni még ha reménytelennek is tűnik, mert nagyon hosszúra nyúlik a leszokás akkor. Nem mondom, hogy nem voltak balesetek, néha előfordul egy kis becsurrantás. Mondjuk ő a másik véglet. Addig tartogatja, amíg fizikailag képtelenség és ha megtelt a hólyag akkor már nehéz eljutni a Wc-ig.
az elején arra ment rá az egész napom, hogy 10 percenként (szó szerin) ráültettem a bilire. Nekünk az a magasabb típus van, nem a kényelmetlen guggolós fajta. Hogy mikor hagytuk el a bilit? hát azt nem tudnám pontosan megmondani. mára már önállóan intézi a dolgát és csak felügyelem a végén. Bár nekünk sokat segített, hogy 2 éves korától bölcsis és ott önállóságra nevelték.
Ne add fel. Sikerülni fog, pelusban még senki se diplomázott :))
Kár volt visszaadni rá a pelust. Szerintem az nem erőltetés, hogy nem adsz rá, időnként ráülteted a bilire, nagy dicséret ha van valami.
HA bepisil, akkor bepisil. Lassanként egyre kevesebbszer, majd meglátod. Ne szidd, ne büntesd, csak elmondod, hogy legközelebb hátha a bilibe sikerül.
Ha visszaadod rá a pelust, azzal hátráltatod a tanulás folyamatában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!