Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » 2 éves a fiam, és egyszerűen...

2 éves a fiam, és egyszerűen nem akar szobatiszta lenni, pedig már készen áll rá, testileg, és szellemileg is!?

Figyelt kérdés
Mit lehetne kezdeni? Milyen praktikák vannak? Nem akarom erőltetni, de az idő halad és fel kell készülni az óvodára, és nem veszik fel ha nem lesz szobatiszta! Adjam be bölcsibe hátha ott megtanulja? vagy mi a megoldás?

2013. márc. 18. 09:14
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Minél jobban rágörcsölsz a témára, a gyerek annál jobban látja rajtad, érzi, és dacból azért sem szokik le. Nyugi. Két éves! Hova siettetnéd? Egy gyerek életében az egy év nagyon hosszú idő! Gondolj csak bele, hogy egy éve miket csinált még a kisfiad, és most miket csinál!

Lehet, hogy 2,5 évesen gondol egyet, és két nap alatt ledobja a pelust.... Akkor aztán tényleg megérett rá.

Pl az én fiam tavaly májusban volt 2,5 éves. Május 1-jén emlékszem, volt vagy 30 fok, meztelenül szaladgáltattuk a mamánál az udvaron, (kisgatyában) de egy délelőtt alatt vagy 3x kellett mosni.

Rákövetkező szerdán itthon volt valamiért (nem ment bölcsibe) és bepróbálkoztam én is kisgatyával, pedig panelben lakunk, gondoltam majd felmosóval járkálok utána.

Egy baleset nem volt, ráadásul boltba is lementünk meg játszóra délelőtt, és szólt, a fánál pisilt, kész...

Másnap említettem ezt a gondozónőknek, egyből levették róla a pelust. Két nap alatt szobatiszta lett, és két hét múlva ágytiszta is. Csak lestem.

A bölcsiben nálunk segítik a szobatisztaságot, hisz a csordaszellem ebben is sokat segít (hogy látják, hogy a másik mit, hogyan csinál) azóta az egész csoport szobatiszta lett a bölcsiben. (3 hónapon belül születtek mindannyian, szóval tök egy korosztály)

Csak ezért ne add bölcsibe, ha másért nem adnád, türelem, türelem, türelem, ne erőltess semmit, ha valóban megvan rá érve, akkor ő fogja elhagyni a pelust.

2013. márc. 18. 13:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!