Normális az ilyen mértékű szobatisztaság 3,5 éves kislánynál?
nálunk szó szerint ugyanez volt-csak ő még nem volt ekkor 3 éves. már sík ideg voltam,hogy csak a pelusba volt hajlandó kakilni.
Amikor egyszer besokalltam,elhatároztam hogy nem adok pelust és kész..! bevittem a nappaliba a bilit.és mondtam neki,hogy ebbe kakiljon,mert elfogyott a pelus. Nem volt könnyű végigcsinálni,mert ő is hisztizett,kérlelt,mindent bevetett-de nem törtem meg. amikor látta,hogy tényleg nincs pelus,akkor a bili körül keringett,és próbálgatta a pózokat,hogy hogy is üljön rá a kakiláshoz ( mert a pelusba állva kakilt) aztán egyszercsak belekakilt. utána mindenkit "felhívtunk" és elmondtam,hogy milyen ügyes volt.nagyon büszke volt magára-és soha többet nem volt ezzel gondja! Szóval: csak 1szer kell kitartani-de akkor nagyon!!
ja,és igen eddig valószínű túl türelmes voltál-legyél határozottabb!!
és ne várj tovább,mert már nem olyan pici
Bár az én kisfiam még "csak" 3 éves, és az ágytisztaságot is csak most kezdi tanulni, ez a probléma nálunk is fennáll, és nagyon idegesítő. Néha felvetem neki, hogy most már jó lenne bilibe, de kézzel-lábbal tiltakozik.
Őszintén szólva én az első által javasolt drasztikus módszert nem merem kipróbálni. Az oka az, hogy én nagyon szorulásos kisgyerek voltam, emlékszem, ahogyan órákat töltöttem a bilin sírva, és nem állhattam fel, amíg nem volt eredmény, és ennek nem szeretném kitenni a kisfiamat. Ki tudja, nem valahogy hasonlóan reagálna-e ő is, és ez nálam nem múló kellemetlenség volt, 20 éves koromig kísért ez a probléma.
Úgyhogy nálunk marad a pelus. Valami majd csak lesz. :(
ne,aggódj ez nem drasztikus módszer-mert én nem mondtam neki,hogy nem állhat fel-ezért is vittem be a nappaliba bilit,hogy amikor már kérné a pelust-akkor legyen lehetősége hová kakilnia kivéve a pelust!
az én lányom is szorulásos volt egyébként.
azért 3 évesnél,én nem húznám sokáig,mert már teljesen érett a dologra,de amig nem teszel/tesztek semmit-addig ne is vár hogy ez menni fog,mert mindig kényelmesebb lesz a pelusba végezni a dolgukat.
most a 2. kislányomnál,már korábban álltam neki,és már most két évesen szoba tiszta lett.persze a kakilással még néha hadilábon állunk
kérdezted,hogy miért nem akar bele kakilni..??
mert az enyém egyszerűen,csak: félt
ezért is kakilt előszőr bilibe
arra kell rájönni,hogy miért nem megy..!
ha egyszer sikerül neki,akkor már ő is büszke lesz magára,és szerintem neki sem lesz gondja ezzel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!