2,5 évesen szobatisztaság?
Kislányom még nem jelzi egyáltalán, hogy pisilnie/kakilnia kell. Utána néha mutatja a pelusát, de azt sem mindig. Bilire raul, de ennyi. Nagymamája ha vigyáz rá, leszokta róla venni a pelust, mondja nekihogyha kell pisilni, akkor a bilibe pisiljen, persze egyelőre a földre pisil és néha kicsit el is szégyelli magát, pedig sosincs leszidva.
Én is szoktam neki mondani, hogy mire jó a bili, fürdés előtt mondom, hogyha szeretne üljön rá stb, de szerintem még nem érett rá és félek, hogy így stresszelve van. Ti mit gondoltok, nálatok hogy volt?
Ha amúgy egészséges gyerek,akkor lehet kezdeni azzal, hogy meleg napokon az udvaron (ha van) pelus nélkül legyen.
De csak ha ő is akar,és érdekli a dolog.
Anélkül tök felesleges. Mert nem lesz hatásam
Teljesen felesleges eroltetni, csak stresszeli.
Meg marhara jo lehet allandoan a pisi takaritani.
En megvartam mig agyban megerik ra ( 3 eves volt ), konkretan 2 ora alatt szobatiszta lett, SOHA egy baleset nem volt. Csodalkoztam is amugy :)
Ahogy a #3as
Nálunk is 3 évesen, sőt közel 3,5 lett szobatiszta. MAr mindenki ezzel nyaggatott én meg halál nyugodt voltam,mert a lányom értelmes,semmi baja,és tudtam,hogy nem úgy fog leerettsegizni,hogy pelenka lesz rajta.
Igen,ma máshogy van,mint régen,kényelmesebbek a pelenkak,még régebben más nevelési elvek voltak,amikkel valaki vagy egyet ért,vagy nem.
Én kivartam míg magától megérik rá,és szintén egy hét se volt,szobatiszta lett
Úgy történt,hogy éjszakára rá akartam adni,és azt mondta,anya nem kell! Biztos ami biztos akartam alá tenni egy vizhatlant,de méltatlankodott..jó,mondom magamban,akkor nem,és felkészültem higy reggel tócsa vár. Nem várt,és azóta is minden rendben.
Az óvónőknek nyilván szívás,hogy pelenkát még a gyerek,de sajnálom,én csak azért nem forsziroztam,hogy nekik könnyebb legyen.
Sejtettem, hogy le leszek pontozva... ezért az arány, amit írtam. 🤷♀️
3 gyereket szoktattam szobatisztává 2-2,5 éves korában, egyik se volt pelenkás, mire oviba ment és nem szresszeltek rajta. Igaz, ez is 16 éve volt...🤷♀️
Kedves okos leszoktató!
Ha ennyire ügyes vagy akkor utána is olvashatnál a biológiai folyamatoknak hogy hogyan működnek a dolgok...
A nagyobb lányom 2 évesen egyik napról a másikra nappalra és éjszakára is szobatiszta lett. A kisebb 2,5 évesen hagyta el nappalra a pelenkát de az éjszakai alváshoz még a mai napig kell neki 3,5 évesen. Egy hete kezdte el a nagydolgot a wc-be intézni, eddig az is a pelusba ment. 5 éves korig nem is foglalkoznak vele sehol!
2-2.5 evesen mindegyik szobatiszta lett. Sot a nahylanyom elsore ejjelre lett az es csak kesibb lett nappalra is.
Egyszeruen levettem a pelust es kitettem a bilit. Bar a wc jobban szerettek a fellepovel mert hat anya is oda pisil. 😀 abban is idoben a wc ajto mindig resnyira nyitva volt es egett a kislampa bent.
1-2 het alatt siman leszoktak a pelusrol.
Nem feltetlen arra kell varni h majd a gyerek megerjen ra. Mert van az a gyerek aki meg 5 evesen is lusza erre, kenyelmes a pelus nem csip benne meleg is es nem kell rohanni a bilire\wcre...
A lányom 2,5 évesen 3 hét alatt szobatiszta lett éjjelre és nappalra is.
Nekem egyelőre eszembe nem jutott volna próbálkozni, a bölcsiben vették le róla a pelust. Az első héten állandóan bepisilt. A másodikon már rájött, hogy az nem jó, és szólt. A 3.hét végén meg közölte, hogy éjszakára sem kell.
Számomra döbbenet volt. Ha rajtam múlik, én nem vettem volna le róla. A bölcsis kisgyermeknevelő meg 30 év szakmai tapasztalattal simán levette róla. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!