Jelent ez valamit, vagy nem lehet tudni?
A kislányom 2 év, 3 hónapos pelenkás még. Annyi, hogyha pisilt utána mutogatja a pelusát, illetve a pelenkázót, nem mindig se sokszor. A kakit mindig, ha éppen bent játszik ,mikor kakilnes nem latom rajta, akkor is kijön es mutatja a fenekét.
A környezetem mindig kérdezgeti, hogy még hord pelenkát???? Azzal a szokásos hangsullyal. Én nem érzem, hogy annyira el lennénk késve, volt már, hogy levettem róla a pelust, de az égvilágon semmi jele nem volt annak, hogy valahogy jelezné, hogy pisilni kell neki. Bilin is ült már , de sose pisilt bele.
Nálatok hogy alakult ez? Egyik napról a másikra vagy hosszabb folyamat volt?
Ha arra várnék, hogy jeleket mutasson, a mai napig pelenkásak lennének.
4éves fiamról 2.szülinapja után 2 héttel vettem le a pelust. 1hét alatt 100%szobatiszta lett.
Lányom szeptemberbe múlt 2 éves.
Ő a nyáron mar szobatiszta volt. Itt a meleg miatt bugyit kapott, kb szintén 1 hét alatt szobatisztult.
(Hozzáteszem csak nappalra. A nagy 3 évesen hagyta el az esti pelust. A kicsi még kapja)
A gyerekek ebben a korban sok mindent másolnak. Ezért érdemes hangosan mondanod: most megyek pisilni, vagy megyek a wc-re mert ... kell. Elkisér, megnéz, ilyenkor elmagyarázni mit csinálsz ott. Elhelyezel magad mellett egy bilit, kérdezed, ráülne-e?
Amikor kerül valami a bilibe, nagyon medicsérni!
Erőltetni nem lehet , erre még kell érni. Minden gyerek más tempóban fejlődik. De ha már jelzi h van pisi vagy kaki az jó jel.
Nálunk egyik napról a másikra bekepisilt a wc be.
Én is próbáltam mindent is zenélő bili , bili wc öblítő hanggal . Aztán vettem fellépőt a wc szűkítőhöz és az tetszett a kislányomnak, azóta szobatiszta .
Aki még kerdezősködik ne foglalkozz vele, senkinek semmi köze ahhoz hogy mikor szobatiszta a gyereked.
Sokan versenynek élik meg kinek a gyereke lesz hamarabb szobatiszta kié beszél hamarabb..
A lényeg hogy legyen boldog gyerekkora:)
Hidd el egyik napról a másikra bilizni fog figyelni kell a jeleket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!