Hogy kell elkezdeni a bilire szoktatást?
18 honaposan meg gondolkodni sem kell ilyenen.
Nem trenirozni kell a szerencsetlent, a szobatisztasaghoz fizikalisan meg kell ERNI. Has megerett ra, kezdhetitek, ez olyan 2,5-3 eves kor a gyerekek 90 %-nal, elotte felesleges eroszakoskodni, csak rosszat teszel vele.
Kertdezo, ha a 18 honaposnak kirakod a bilit, az pont, hogy eroltetes.
" mert még a pisi fogalmát se érti ebben kértem igazából segítséget, hogy hogy tudom elmagyarázni neki "
18 honaposnak ezt nem lehet elmagyarzani, nem igy mukodik, de latod, meg te sem fogod fel agyilag, hogy korai, hagyjad, rakd el a bilit. Vagy most 1,5 evig nezegeted a nappali kozepen ? 🤦🏻♀️
"sokszor elmondom, hogy a bilibe kell pisilni" és ez szerinted nem erőltetés? Egyszerűen tedd el a bilit és felejtsd el jövő nyárig, vagy amíg látod a szobatisztaság alakulásának jeleit (amiknek utána tudsz olvasni a neten).
Most 28 hónapos a fiam. Kb két éves korában vettem neki 2könyvet ami a bilizésről szól, azt sokszor olvastuk, hamar meg is tanulta, hogy az bili, pisilni kell bele de ő maga nem csinálta. Egyszer elkezdett magától ráülni de csak ruhában, utána ruha nélkül de nem pisilt. Most nyáron hagyom itthon pucérkodni és magától megy a bili fölé ha pisilnie kell, belepisil és szól, hogy ott van, öntsük ki. Szereti ő lehúzni a wct. Ha ráadom a pelust akkor nem jut eszébe.
Ha én vagy az apja mentünk wcre mindig jön utánunk, elmondjuk, hogy anyának pisilni kell ezért ül a wcn. Most, hogy így elkezdte használni, amikor itthon vagyunk, nincs rajta pelus, vannak balesetek, nem ér oda, az udvaron nem mindig jut eszébe de ez simán belefér. Szerintem 18hónaposan nagyon korai vagy tényleg nagyon érettnek kell lennie hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!