20hónapos a kislányom. Van akinek hasonló korú a gyermeke és mostanában akarja elkezdeni vagy már elkezdte a bilire szoktatást?
Az én fiam nagyon nehezen szokott le a pelusról.
Üvöltött a bilin,wcn leszállt,elbújt inkább.
Így úgy voltam vele jó akkor várunk még.
Már nem volt sok idő oviig és még pelusos volt.
Aztán egyik nyári reggelen felkelt,rámnézett közölte anya nem kell pelus.Ment és a bilibe pisilt.
Onnantól kezdve nappalra és éjjelre is szobatiszta lett.
Én úgy gondolom hagyni kell nekik időt,hogy megérjenek rá.
Ha nagyon akarod,hogy szokjon le és erőlteted rosszabb lesz.(nálunk legalábbis így volt)..
21 hónapos
Ugyanitt tartunk.
Nem szoktatok semmit..
Néha ráül
Letolt nadrággal, pelust is leveszi
De ha nem mindig szól hogy tele a pelus.. sőt előtte sem jelez, akkor felesleges.
Azért vettem bilit, mert egy időben szólt ,ha tele volt
Elvonulgatott kakilni.
Tesója született 2 hónapja.. azóta visszafordult kicsit..
Én úgy érzem tudja mire való, érett lesz maga fogja kérni.
Reméltem kihagyjuk a bikit, azonnal wc lesz, de nagyon alacsony, pici a lányom
20 hónapos a kislányom.
Csak játszik a bilivel: ráül ruhában, ráülteti az állatkáit, mondja hogy 'pisil' és utána megtörli wc papírral a 'fenekét'. Mi pedig dicsérjük, és együtt játszunk Vele 'biliset'. Már volt, hogy ruha nélkül is rákéretőzött, fürdés után.
Napjában egy csomószor olvastatja velem a Bilikönyvet, megbeszéljük a képen látható részleteket, hogy milyen ügyesek, és nagyok már azok, akik biliznek...stb.
Amikor wc-re megyek, mindig jön velem, és addig Ő is a bilijén ül mellettem.
Nálunk ennyi egyelőre a bilire szoktatás. Ezek a dolgok is mind annak részét képezik, nem csak az, amikor 'produkál' is. Az majd a végeredmény lesz. Az a titka az egésznek, hogy nem szabad siettetni, és erőltetni semmit.
Kb ennyi idős volt a fiam mikor ő is elkezdte hogy ruhában rá-rá ült a bilire. Pont nyár volt így a kertben sokat volt bugyiban, de simán bepisilt mindenféle jelzés vagy probléma nélkül. Nem is erőltettem. Aztán decemberben ( ha hónapra számolunk akkor volt 26 hónapos) egyre többször ült rá, elkezdett vetkőzni is, hó végére egyszer/egyszer sikerült is belepisilni. Olyankor nagyon büszke volt magára. Aztán január elején érett meg bennem is dolog, hogy akkor pelenka le. Akkora 3 nap alatt szobatiszta lett. Sajnos pisivel még most is akad néha baleset (becsöpög az eleje, kb lusta elindulni, mert minden fontosabb), de így minden erőszak és szoktatás nélkül magától szokott le a pelusról.
Éjjelre még kap mert ha rosszul alszik (pl teliholdkor) hajlamos egy-egy pisit elengedni.
Te ismered a gyereked, neked kell tudni milyen típus. Van aki egy-két hét alatt szoktatható erre, van aki fokozatosan érez rá, van akinél ki kell várni a megfelelô időt.
A helyedben hagynám próbálkozni, főleg hogy jön a jó idő, akár ha érdekli adhatsz rá kis bugyit amit könnyű letolni és meglátod mit kezd vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!