Hagyjam a lányomnak a reggeli pelenkába csorgatást, vagy kapjam le róla ébredés után egyből és küldjem a bilire, ha amúgy már szobatiszta csak éjjelre kell pelus?
4 éves a kislányom, nappalra már teljesen szobatiszta, de éjjelre még kell a pelus, mert álmában bepisil. Reggel amikor felkel és még bepelenkázva flangál, megtorpan és hallom ahogy a reggeli első pisit belecsorgatja.
Ti mit tennétek ilyen helyzetben, felébredés után egyből kapjam le róla, hogy a bilire menjen pisilni vagy hagyjam neki ezt?
Az ejszakai szobatisztasaghoz egy hormon jelenlete kell, aminek legkesobb 6 eves korig kell megjelennie, de lanyoknal ez mar inkabb 4-5 eves kor.
A reggeli becsurgatasnal igen, vedd le rola a pelenkat, es kuldd bilire. Ejszakara tedd be a bilit a szobaba, es kapjon kislampat, mi ezt csinaltuk, szepen tud mukidni mar 3-3,5 eves korban is.
3,5 most a kisebbik fiam, nala 1-2 havonta 1x elofordul, hogy bepisil, ha este elotte sokat ivott. Erdemes a folyadekbevitel nagyobbik reszet napkozbenre jobban elosztani, este mar ne igyon snnyit, nekunk ez is segit. En is adtam ra ejszakara pelenkat, pedig mar tenyleg csak alkalmankent fordult elo, egyszer pont akkor felejtettem el, mikor bepisilt. Ez mar regen volt, azota nempisilt be, tenyleg visszatarto ero tud lenni, kiprobalhatod, eleg nagy mar hozza.
Ébredés után rögtön leveszem róla a pelenkàt, mert eleve pisis (3 éves, két hónapja szobatiszta nappalra, éjjelre még nem), de ébredés után eszébe sem jut pelenkàba pisilni, ha véletlenül rajtahagyom.
Mindenképp vedd le róla és küldd vécére. Megszokta sajnos, hogy ilyet lehet.
Ébredés után vedd le a pelust és küldd el pisilni!
Esetleg meg is kérdezheted tőle, hogy kell- e pisilnie, hogy úgy menjen WC- re, hogy tudatosul benne, hogy valóban kell neki, mielőtt még bepisilne. 4 évesen talán inkább WC, mint bili.
Ha a pelus reggelre száraz marad, akkor meg lehetne próbálgatni aludni is anélkül. Ha rajta van, akkor persze, hogy egyszerűbb neki az ágyban beengedni. És pelus nélkül kialakulna, hogy álmában se pisilne be.
Az éjszakai bepisilést egy hormon megjelenése az agyban szabályozza. Veheted te le a pelenkát, és szégyenítheted meg és baaaszhatsz ki magaddal hogy mosogasd a cuccait.
Ezt azoknak aki szerint le kell vebni. A fiam is ilyen, soha nem csurgat be, de ha pelus rajta van képes rá, volt hogy este mese közbe mondta hogy most pisil, ott megbeszéltük hogy ilyenkor nem azért van rajta a pelus, hogy bele pisiljen,megértette és azóta megy pisilni.
Lusta és nem is zavarja.
Ne flangáljon pelenkában. Ébred, pelenka azonnal le és kézenfogva elkíséred a wcre. Egy rossz szokás kialakult nála hogy pelusba pisil reggel, sokáig így marad ha rajta hagyod.
Én úgy csináltam amikor már csak éjjel pisilt be, hogy lefektettem aludni pizsiben, pelenka nélkül. Mondtam neki hogy nincs rajta, szóljon ha éjjel kell, és szaladjunk a wcre. Amint elaludt ráhúztam egy bugyipelust a pizsamára, így nem tudta hogy van rajta pelenka. Mikor bepisilt ugye felkelt, hogy pisis a gatyája, de ki nem folyt így. Ha még nem pisilt, mikor reggel amíg félálomban nyitogatta a szemét, már rántottam is le róla a bugyipelust, így nem tudta hogy rajta volt.
Két hétig játszottuk ezt. Most már 3,5 éves, felkel éjjel is wcre szerencsére.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!