Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Létezik olyan hogy valaki 1...

Létezik olyan hogy valaki 1 éves kora előtt már szobatiszta lesz?

Figyelt kérdés
Anyósom azt mondta hogy a fia(férjem) már 8 hónaposan pisilt először bilibe és 1 éves kora előtt 1 hónappal teljesen szobatiszta lett. Kislányom 2 és fél éves és még nem szobatiszta. Masfél évesen igaz pisilt először bilibe meg utána áprilisban de azóta nem akart ráülni a bilire se a wcre. Mostanában már ráül a wcre de még egyszer se sikerült pisilni kakilnia oda. Érdeklik már a bugyik kérte is egyik este szóval fejben már érett rá meg jó ideje mondja h ha megy a pisi kaki neki és zavarja is. De még ragaszkodik hogy pelust adjak rá. Nem tudom hogyan érjem el h szóljon pisi kaki előtt hamar és a wcbe menjen. Anyósom szerint már rég szobatiszta lenne sok mindenben visszafogtam. Velem nehezen csinál meg új dolgokat sajnos.
2022. dec. 15. 14:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
10 es vagyok áprilisban volt 3 éves
2022. dec. 15. 14:29
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédom szerint az ő gyereke már 5 hónaposan mondta, hogy kaki ha kakilnia kellett 🙄 nem kell mindent elhinni!
2022. dec. 15. 14:31
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

A lassan 90 eves szomszedom meselte mindig, hogy anno mikor kicsi volt a gyereke, azaz 70 eve, 1 evesen raultette a bilire, es rakotozte a gyereket.

Igy milyen jol jart, mert szobatiszta is lett , meg nem kellett szaladni utana.

Igy igen, igy lehet szobatisztanak lenni.

Te mindent elhiszel amugy amit hallasz ?

2022. dec. 15. 14:31
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt a rákötözést hallottam több helyről.
2022. dec. 15. 14:43
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 18 hónapos kor előtt kizárt, és az is nagyon ritka.

Nem kell mindent elhinni az előző generációnak.

Off: az én anyósom meg azt állítja, hogy 7 hónapos terhes volt, amikor megszületett koraszülötten a fia 2700 g-mal. 😆 (Ez a súly minimum 35 hetes terhességnek felel meg, nem 28-30-nak, de váltig állítja.)

2022. dec. 15. 15:35
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Oh.. Igen, az én anyám is úgy emlékszik 1 évesen már beszéltem és 1.5 évesen szobatiszta voltam. 🙄😂🤦‍♀️
2022. dec. 15. 16:42
 17/18 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy legalább 2 éves korára érik meg annyira, hogy tudatos legyen a szobatisztaság. Fiamnál ez 3,5 év volt, de a védőnő szerint 2 év minimum.
2022. dec. 15. 18:28
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mit ért az anyós szobatisztaság alatt. Azt el lehet érni 1 évesen is, hogy a gyerek megtanulja ellazítani a záróizmait, ha bilire ültetik. Legalábbis édesanyám azt mondta, hogy nálunk ez 1 éves korunk után pár hónappal sikerült. Sokat kellett biliztetnie, de legalább nem áztunk sokat pisis pelenkában. De ha szobatisztaság alatt azt értjük, hogy szól ha menni kell és addig visszatartja, ebben kételkednék egy 1 éves gyereknél. Gyerekfüggő, de a mi fiunk másfél évesen már szólt, ha akció volt, de hogy visszatartsa a biliig...
2022. dec. 16. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!