Létezik olyan hogy valaki 1 éves kora előtt már szobatiszta lesz?
Az én anyósom is ilyen. A fia (férjem) állítása szerint már 15 hónaposan úgy beszélt mint most. Szerintem meg téved egy évet. Az idő mindent megszépít,ne foglalkozz vele. Vitatkozni kár, úgyis neki van igaza :D
Nincs elkésve a lányod.
Inkább azt lehet elérni, hogy észlelje, ha menni kell, de visszatartani nem jellemző, hogy tudnák ilyen picik. Van pelenka nélküli módszer, amikor figyelik a babát és ha jönni akar a pisi, vannak jelei, akkor a bili fölé tartják. Vagy pelenkázáskor teszik ezt, hisz akkor úgyis sok baba szeret pisilni. Férjedet gondolom még moshatóba pelenkázták, abban jobban érzi a baba a pisit, hamarabb tudatosul benne a dolog. A fő előnye a részleges szobatisztaságnak, higy kevesebbet van nedves pelusban.
Ami a lányod illeti, nincs miért aggódnod. Kipróbálhatjátok a mosható pelenkát, ha szereti, akkor talán kicsit meggyorsítja a dolgot.
Ilyen nincs.
Anyám is úgy emlékszik, hogy én már 3-4 hónaposan szavakat mondtam. 🤦🏻♀️
Az első gyerekemnél még hangoztatta ezt, a másodiknál már nem teszi szerencsére.
Egy kedves ismerősöm húga 6 hónaposan kezdte bilire szoktatni a kislányát. Mi, akik hallottuk, csodálkoztunk rajta, mikor mesélte.
Azzal érvelt, hogy őt és a tesóját ilyen korban szoktatták bilire, mert az anyjuk egy idős nőre bízta őket babaként, amíg dolgozott, és a néni nem volt hajlandó pelenkázni őket. Így rákényszerültek a korai biliztetésre, és a módszer abból állt, hogy akár óraszám ott ültek. Állítása szerint semmi bajuk nem lett ettől.
Kicsit szkeptikus vagyok ezzel, mivel az ismerős saját bevallása szerint egész életében szorulásos volt, kínlódik a nagyvécével, 2-3 naponta tud csak mennni.
Nem volt szobatiszta, mert az azt jeleni, szól, és megy is a wcre, na egy 8 hós az ilyet nem csinál, csak rányomta idő közönként a bilire és ott tobzódott addig amíg jött valami.
Bölcsiben dolgozom nagyon nagyon régóta kb 2.5 évesen van 1-2 szobatiszta a nagy többség 3 - 3.5 évesen lesz az
Mindig vannak kivételek hogy 2 évesen az és hogy 3.5 evesen nem lesz még az.
Érési folyamat hiába erőltetik nem tudja visszatartani, és az hogy óránként viszi az ember nem segít mert a belső ingert nem tanulja meg felismerni.
A fiam már 1.5 évesen elbújt kakilni, amikir beszélt mondta is hogy elbújik, de hiába mondtam hogy bilibe inkább visszatartotta, ő is most nyáron lett szobatiszta úgy hogy levettem a pelust, első pár napban volt baleset, de ő nagyon lusta, mert éjelre van pelusa és képes belepisilni, estimese alatt mert, nem zavarja. Rajta lenne a pelus lazán abba pisilne, pedig tudja mikor kell, nagyon ritkán van balaset kaz is azért mert még csinál valamit a vécézés előtt, íhy meg már nem jut el)
Bocsi hosszúra sikeredett🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!