1 éves kislányom van. Az anyja lelépett egyedül nevelem. Hogy tudnám a szobatisztaságra szoktatni?
A szobatisztaságra egy gyereket sem lehet szoktatni. Ez nem úgy alakul ki, hogy a szülő elkezdi mutogatni a bilit, meg hogy mire való és szobatiszta lesz a gyerek.
A gyerek csak akkor lesz szobatiszta, ha idegrendszerileg megérik rá, vagyis felismeri az ingert, hogy kell neki, azt időben jelezni vagy mondani tudja és ez az inger alapján használja a bilit-wc-t és ha úgy van, akkor vissza is tudja tartani, vagyis az egész tudatos és képes szabályozni. És mindezt egy 1 éves gyerek akármilyen hihetetlen, de nem tudja!
A legtöbb gyerek 2 éves kora körül vagy még utána lesz szobatiszta.
Szóval várhat vele bőven még 1 évet, de akár másfelet is.
És ha majd ezeknek az érettségnek a jeleit felfedezni véled, akkor majd el lehet kezdeni elmondani neki, hogy mire való a bili.
És le a kalappal előtted!
Ahogy leirtak elottem is, 2-3 eves kora kozott tudod csak elkezdeni.
Azert nem osszeszorult a szivem mikor olvastam, h anya lelepett. Remelem a kislany jol van a korulmenyekhez kepest. Nagyon sajnalom, le a kalappal elotted!
Egyetértek az előttem szólókkal.Két gyerekem van, mind a kettő 3 éves korára lett szobatiszta.Ez nem intelligencia kérdése. Már verset mondott, énekelt mind a kettő, de elbújt, amikor ingere volt, aztán jött, és kérte, h "tegyél
tisztába."
Ennyi butaságot rég hallottam. Egy-másfél éves korban nyugodtan kezd el. Melósabb, de régen is ment csak nem kell megijedni ha néha a szobában történik "baleset".
Ami fontos, hogy minden étkezés után 5-10 percig (attól függ mennyire van mehetnékje) tedd rá a bilire. Idővel tudja mutatni, hogy vidd oda. Az 1 éves már mutatja Ha szomjas, éhes.
De még amúgy is többnyire evés után csinálják a nagy dolgukat.
Ha kertes házban laksz az még jobb. Nyáron kiteszed és nem baj ha nem ér oda... :-)
De éjszakára még valóban fog kelleni legalább 1 évig. Az más tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!