Mennyi idős korban kezditek a bilire szoktatást? Mennyi idős korra " kellene" szobatisztának lennie? Most 1 éves.
A türelmetlen,vagy éppen azok a szülők,akiknek van egy kotnyeles rokonuk,nagyon korán kezdik.
Én azt javaslom,hogy várni kell,mikor megérik rá!
1,5 évesen már meg lehet ismertetni a bilivel,de nem szabad elvárni,hogy Ő is rendeltetés szerűen használja!
Legkésőbb 3 éves korra ki kellene hogy alakuljon a nappali szobatisztaság.
Mi 2 éves korban,illetve a második gyermeknél 23 hónapos korban kezdtük,akkor láttam,hogy érettek rá!
Üdv:3lányos
Akkor kezdtem a szobatisztaságot, amikor már láttam, hogy érett rá: szólt, hogy pisilnie kell.
2,5 éves volt ekkor. Azonnal szobatiszta lett, nem volt baleset.
Ugyanezt fogom csinálni a kisebbel is (1éves), én nem fogom biliztetni, hanem majd ha ő szobatiszta akar lenni, akkor majd leveszem róla a pelust.
Addig se kell pisis-kakis ruhákat suvickolnom, mert szerintem a szoktatás másból sem áll, mint bepisilésből. Jobb megvárni, míg megérik a gyerek a szobatisztaságra.
Engem is megdöbbentett, amikor egyik barátnőm megkérdezte, vegyen-e bilit a kisfiamnak, nem akarom-e kezdeni a szobatisztaságra nevelést. 11 hónapos a fiam, ráadásul korababa, így korrigáltan csak 8 hós lenne!! Természetesen véletlenül sincs itt az ideje, legalábbis az első gyermekemnél én nem így csináltam. 2 éves kora körül kezdtük, nagyjából két hét alatt szobatiszta lett nappalra, majd 2 és fél évesen éjszakára is. Mindenféle erőltetés, kínlódás, folytonos balesetek nélkül! Éjszaka fordult csak elő eleinte, de az is ritkán.
Egyáltalán nem is értem, hogy pl egy 10-12 hónapos gyerek hogy tudna szólni, hogy biliznie kell, az én fiam még az első szót sem mondta ki...Jó, persze biztosan vannak különleges babák bilizés szempontból is...:)
Sokan ezt is "lóversenynek" nézik... nem tudom,hogy azok akik ilyet képesek megkérdezni egy ilyen pici gyermek anyukájától,hány gyermeket neveltek és hogy zajlott náluk a szobatisztaságra való nevelés?
Egyesek elmondása szerint régen az volt a természetes,ha 1 éves korára már ismerte és használta a bilit- amit nem tudom hogy lehetett,ha abban az időben is úgy fejlődtek a gyerekek,mint most,hogy rendszerint 13 hónapos korukban tanulnak meg egyedül menni... persze mindig vannak kivételek,akik vagy korábban,vagy később... de értitek mit szeretnék írni!
Mások szerint viszont akkoriban sem voltak korábban szobatiszták a gyerekek,mint manapság... bár az is igaz,hogy egyre inkább kitolódik az egészségesnek mondott kor ezen a téren. Pl amikor én kezdem,akkor 3 év volt amikorra el kellett felejteni a pelenkát, most,pár évvel később a gyerek kiskönyvében a "mit tud 4 évesen" résznél olvasom azt,hogy a pelenka elhagyása legalább nappalra! Részemről megdöbbentő ez így!
A gyerek általában mindig az anyja fenekében van,még ha wc-re is megy az ember lánya... 2 éves kora előtt 1-2 hónappal el lehet kezdeni magyarázni,hogy miért ül valaki a wc-re, amikor a pelenkája nélkül van a kicsi és pisil,akkor mondani neki,hogy ez a pisi... és magyarázni,mindig csak magyarázni. Szerencsére Ők még elég érdeklődők,hamar megértik a dolgokat- így nem kell várni és 3 éves korában is könyörögni,hogy nem kell a pelenka,hanem (gyermektől függ-vannak önfejűbb gyerekek) legkésőbb 2,5 éves korára pelenka nélkül lesz.
Nem érdemes 2 évnél sokkal hamarabb elkezdeni a tanítgatást!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!