Mikortól, hány hónapos kortól kell elkezdeni a bilire szoktatást?
Olyan nincs, hogy "KELL".
Minden gyerek máskor érik meg rá, az enyém 2,5 évesen. Bizonyára kezdhettem volna hamarabb is, de nem biztos, hogy attól még gyorsabban lett volna szobatiszta.
Nem tudom, mennyi idős a gyereked, ha elmúlt 2 éves, próbálkozhatsz, főleg, ha tetszik neki. (Bár szerintem szobatiszatságra csak úgy érdemes szoktatni, hogy otthonra egyáltalán nem adsz rá pelenkát. Sok lesz a baleset, de csak így tanulja meg, hogy ha nem a bilibe, akkor a gatyába megy a pisi, kaki.)
Az én lányom 20 hónaposan lett nappalra szobatiszta pár nap alatt. Bilit első szülinapjára kapta, 16-17 hónaposan játékból csücsült csak rá, nagy ritkán pisilt bele. Majd 20 hónaposan tényleg 2-3 nap alatt lekerült Róla a pelus, csak alváshoz kell. Most lesz 22 hónapos.
Akkor tedd bilire, ha már úgy látod, megérett rá. Viszont azzal nem értek egyet, hogy 2 éves kor előtt nem érettek rá, sok gyerek van körülöttem aki -úgy mint az én lányom is- szobatiszták lettek 2 éves kor előtt legalább nappalra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!