Mikor kell elkezdeni a bilire szoktatást? Vagy egyből wc szűkítő? Mikor, hogyan kezdtétek el és mivel?
1 éves a fiam és a mama már nyúz a biliztetéssel!
Szerintem ez még nagyon korai nem? Nem tudja mondani, hogy kell vagy nem kell, érteni se értené mit akarok Tőle...szerintem!
A szobatisztaságot nem szabad siettetni. Van olyan ismerősöm, aki azóta ülteti a babáját bilire, amióta ülni tud. Néha sikerül is bele valami, de ez nem szobatisztaság. Azt csak az idegrendszer érettsége hozza. 1 évesen tényleg nagyon fiatal még hozzá, csak ártasz vele, ha erőlteted. Jelezni fogja, ha már érdekli a kérdés. Először csak szól, ha becsinált, később már előre jelzi.
Bili vagy szűkítő? Kinél mi válik be. Első gyerekem nagyon bilis volt. A 2. és a 3. rá nem ült volna a világ minden kincséért sem. Látták a bátyjukat a nagy WC-n (szűkítővel) és az keltette fel a figyelmüket. Ezt ki kell tapasztalni.
Nálam a kicsi most 18 hónapos, és még egyáltalán nem érdekli a dolog.
Ha úgy látod, hogy egyáltalán nem érdekli a fiad a wc téma és nem is látod rajta, hogy érezné a pisit vagy a kakit (még ha mondani nem is tudja), akkor felesleges eröltetni.
Mi 11 hónaposan kezdtük szűkítővel, mert már akkor sokszor jelezte a pisit a kisfiam. Csak esténként mondjuk fürdés előtt ültetjük rá, de már napközben is sokszor odakéreckedik magától. Most 14 hónapos, pl. múlt héten 1 nap kivételével mindegyik nap pisilt a wc-be.
De ha tényleg nem is érti a babád, hogy mit akarsz tőle, akkor felesleges még szerintem is.
1 évesen vett nekünk anyósom egy bilit....ment a szekrény aljába. a kislányom véletlenül sem volt hajlandó ráülni. kb. másfél évesen elővettük, ráült, de csak ruhában, meztelenül isten ments. néha ráült, aztán pattant fel, nem egy egyhelyben ücsörgős fajta. aztán el is vesztette az érdeklődését iránta. most már 2 éves múlt, sztem nem bilire fog ő már szokni, nem hajlandó megint ráülni, úh vettem egy wc szűkítőt nemrég, arra ráült már többször meztelenül is, igaz, eredménye nem volt. de valahogy normálisabbanak is érzem, hiszen azt látja nap mint nap (egyben van a fürdp a wc-vel, és mindig bejön, ha wc-zek), hogy én is a wc-be végzem a dolgom. egyszerűbb lesz odaszoktatni, ha eljön az ideje (gondolom nyár felé), mint előbb bili majd wc.
most volt 2 éves
Köszi a válaszokat!
Azért érzem korainak,mert ez még nálunk fel se merült, nem jön a wcbe se. ma mondta, hogy kaka először, de csak engem utánzott,mert mondtam, hogy kakás vagy!
Hogy magyarázzam el neki, hogy ha pisilni kell szólj menjünk a bilire stb....ez nekem még nála nagyon korainak tűnik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!